Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rikspolischefen gav länet beröm

För nästan exakt ett år sedan stod hans företrädare på exakt samma plats i Gävle polishus reception och höll presskonferens. Då hette rikspolischefen Stefan Strömberg, nu heter han Bengt Svensson. Båda pratade om de många nya poliser som är på väg till länet.

Bengt Svensson är på turné och ska besöka alla polisdistrikt före sommaren. Förklaringen till att Gävle kommer tidigt på den resan är den nya länspolismästaren Christina Forsberg.

– Jag har medverkat till den tillsättningen och ville besöka henne under hennes första veckor, förklarade Bengt Svensson.

Inte oväntat talade han väl om polisen i Gävleborg när han mötte pressen.

– Brottsligheten i länet ligger under genomsnittet, samtidigt som polisen levererar en större andel färdiga polisutredningar till åklagare än riksgenomsnittet. Det är ett gott betyg, sa Svensson.

Förre rikspolischefen Stefan Strömberg hoppades för ett år sedan att de många nyutbildade poliserna skulle avhjälpa den underbemanning som länets polis led av då.

Bengt Svensson konstaterade i går att det blir så, att flera tiotal nya poliser kommer att strömma in under nästa år.

– Det är nog myndighetens största utmaning just nu, att se till att det betyder att mängden polisverksamhet ökar, helst mer än vad skattepengarna ökar.