Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sekunddrama när Brynäs förlorade

Vissa förluster är surare än andra.
När AIK gjorde 3–2 i Riksserien mot Brynäs stannande klockan på 4.59 i sudden death.
– Otroligt jobbigt förstås. Särskilt när vi tycker att det inte borde ha varit mål, sa Brynästränaren Madde Östling.

Annons

Det var en rörig situation framför Sara Grahn i hemmakassen där till slut AIK:s speciella målskytt Lisa Johansson tryckte in pucken.

Stod i målgården? Tja, det var i alla fall väldigt tveksamt och hade det varit videogranskning och SHL hade nog målet inte blivit godkänt.

– Vi tyckte i alla fall att hon stör Sara och när det bara var en sekund kvar känndes det förstås jobbigt. Jag tyckte också att vi var det bättre laget och skulle ha haft alla tre poängen efter ordinarie tid, sa Östling.

Det var inte det enda domslutet som det snackades om efteråt. Det var en fysisk match där Brynäs drog på sig flest utvisningar. Kanske borde AIK också haft någon till.

– Vi fick döda många utvisningar och gjorde det väldigt bra. AIK kom inte till där men det är klart att det blev jobbigt.

Brynäs ledde också matchen två gånger om. Först när Angelica Östlund gjorde 1–0 och Anna Borgqvist satte 2–1 på en straff i andra perioden. AIK sköt 37 skott på mål men fick då också avsluta från dåliga lägen och vinklar.

Det som blev farligt var Sara Grahn som vanligt väldigt vaken på och spelade bra i kassen. Avgörandet och de andra målen kunde hon inte göra någonting åt.

– Vi möter Djurgården redan på söndagen och det här blev som extra tändvätska. Vi ska verkligen försöka ge dom en match, sa Brynästränaren.

Men det är klart att Djurgården är ett bättre lag än AIK och det blir tufft. De tidigare mötena har slutat med klara förluster.

– Men det känns som om vi är på väg att få ihop laget bra trots att det fortfarande saknas några tjejer, avslutade Östling.

Mer läsning

Annons