Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga Ellen gjorde det bra – trots sju mål bakåt

Brynäs föll tungt hemma mot serietvåan Luleå efter en förödande andraperiod där gästerna gjorde fem mål.

Annons

Brynäsdamerna, med unga Ellen Jonsson i kassen, hade ingen rolig dag alls när man tog emot tabelltvåan Luleå hemma i Gavlerinkens B-hall. Den första perioden var dock en jämn historia och det enda mål som föll kom när gamle Brynäsaren Henriette Sletbak petade in returen från ett backskott bakom Jonsson, som annars spelade lugnt och stabilt mellan stolparna.

– Vi är lätt med i första perioden, säger tränare Nanna Jansson. Ellen håller ihop det i kassen och spelar jättebra.

Men det var returer och styrningar som blev Brynäs fall denna lördag. I den andra perioden nätade gästande Luleå fem gånger om på 26 skott och nästan alla mål kom mitt framför kassen på just returer och styrningar.

– Andra perioden är inte alls bra, den är under all kritik, kommenterar Jansson. Vi är inte riktigt där och det lär vi göra någonting åt när vi ska möta Modo.

Brynäs kom sedan ut som ett bättre lag i den avslutande perioden och trots att man låg under med 0-6 försökte man verkligen allt man kunde både framåt och bakåt. Men Luleåmålvakten Maria Omberg var omutlig denna dag och ville inte släppa en enda puck förbi sig. Direkt efter Brynäs varit mycket nära en reducering gjorde då istället Luleå 0-7 och man kunde säga tack och god natt till poäng med fem minuter kvar att spela. Målvakterna höll sedan tätt efter det och matchen slutade i bortaseger.

– Vi lyfter oss i tredje och är med igen, så det är skittråkigt att det blir som det blir där i andra, säger Jansson. Men det känns ändå bra att vi avslutar som vi gör och nu ska vi bara ladda om inför i morgon.

Under söndagen tar Brynäs emot Modo i Gavlerinkens B-hall och matchen börjar 13.00.

Nathalie Andersson

Mer läsning

Annons