Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välförtjänt seger för Brynäs damer mot Modo

/

En stark inledning lade grunden för Brynäs spel mot Modo. Vilja och bra tempo i skridskoåkningen var avgörande för vinsten.
– Vi spelade bra i dag och tog en riktigt skön seger, säger Brynäs tränare Madeleine Östling.

Annons

Det blev en hemmaseger för Brynäs i lördagens match mot Modo i Gavlerinken Arena. Hemmalaget inledde med att göra 1–0 efter bara tre minuters spel. Gästerna kvitterade dock strax därpå, men Brynäs kunde återigen ta ledningen innan den första periodpausen.

– Vi tog tidigt kommandot och hade helt klart övertaget till en början.

I andra perioden fick inget av lagen någon utdelning. Men matchbilden svängde till Modos fördel då Brynäs gick ner i tempo.

– Vi backar omedvetet hem och låter Modo få komma in i matchen, säger Madeleine Östling.

Modo kunde kvittera till 2–2 tidigt i sista perioden. Men Brynäs tog ökade tempot och tog täten igen.

– I slutet reser vi oss igen och börjar åka lika mycket skridskor som i första perioden och då stärker vi vårt spel, säger Madeleine Östling.

Åtta minuter in i tredje perioden kunde Brynäs återta ledningen och strax därefter utöka den till 4–2. Med minuten kvar av matchen tog Modo ut målvakten för att jaga reducering. Men Brynäs kunde avgöra matchen med mål i öppen kasse. Madeleine Östling lyfter fram backen Josefine Holmgrens insats. Beröm får även Anna Borgqvist, som nyligen kommit tillbaka från en skada och gjorde dessutom sitt 200:ade poäng i Brynäströjan.

Mer läsning

Annons