Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga matcher för Brynäsdamerna

/

Det står viktiga poäng på spel för Brynäsdamerna i helgens två möten i riksserien.

Annons

Brynäs IF har bortamatcher mot både AIK och Djurgården. Efter en något trög inledning av säsongen har det dock nu börjat lossna för Brynäs. Senast blev det seger på bortais mot SDE med 2–0.

Tio nya spelare och ett helt nytt spelsystem är vad som gjort att det tagit tid innan spelet börjat sätta sig, berättar tränare Madeleine Östling.

– Spelarna har utvecklats bra och funnit en större trygghet allteftersom, säger hon. Tidigare på säsongen väntade vi för mycket, nu är vi ett mer agerande lag.

– Jag är positiv om framtiden. Målet på en slutspelsplats ligger fast. Brynäs har aldrig missat ett slutspel och det ska vi inte göra denna säsong heller.

För tillfället ligger Brynäs sjua i tabellen med AIK placeringen framför. Men det skiljer hela tio poäng upp till Solnalaget. Djurgården är tabelltvåa.

– Det blir tuffa matcher, säger Östling. Men vi har bra koll på båda lagen. Särskilt AIK som vi matchat mycket mot och tog poäng av senast.

Brynästränaren är klar över vad som gäller i helgen.

– Vi är ett skridskostarkt lag som ska spela med fart och snabba spelvändningar. Vi ska spela med hård press och ta kampen framför mål, berättar hon. Så vi fokuserar framför allt på vårt eget spel.

På skadefronten är det Felicia Meyer som saknas och backen Wilma Carlsson är borta på ungdomsspel.

– Det är alltid lite slitna spelare i november och december. Men så är det för alla lag, säger Madeleine. Positivt är att Anna Borgqvist har börjat matchas i gång igen efter lång frånvaro. Hon är inte på topp ännu, så där finns mer att hämta. Anna är en viktig kugge för oss.

En annan viktig kugge är givetvis landslagsmålvakten Sara Grahn som fick stora rubriker efter att i veckan framgångsrikt vaktat målet för Oppalas herrar i division 2.

– Vi och vår målvaktstränare Pecka Alcén var överrens om att det skulle vara bra både för Sara och för klubben, berättar Östling. Det är något som gärna får ske fler gånger. Det gäller bara att Sara inte slits mellan Brynäs, landslaget och sådana här uppdrag.

Mer läsning

Annons