Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riktig feel good-musik!

ntresset för Teo Boleros skivsläpp visar sig vara stort. Större än vad han själv kunde ana, för Christer Jäderlund uttrycker många gånger under kvällen att han inte trott att det skulle komma så pass många som det gjort.

IDet är nämligen fullt med folk i Konserthusets restaurang redan när Jimmy Jönsson inleder kvällen med sitt enmansprojekt Adora Eye.

Molligt och dramatiskt sjunger Jimmy om tv-skönheter och kokain-prinsessor. Ibland väser han likt Thom Yorke, men utan att tappa sitt eget sound. Kanske är musiken lite väl nedstämd för att fungera som uppvärmning till kvällens skivsläppare, för efter att ha spelat färdigt har Jimmy vaggat in oss i en ganska allvarlig atmosfär. Det bör ändå betraktas som något positivt att musiken är så stark att den märkbart påverkar stämningen. Förhoppningsvis får vi se mer av Adora Eye snart.

Stämningen blir dock munter igen så fort Teo Bolero och hans band (i kväll bestående av Petter och Rasmus Diamant, Rikard Sjöblom, Pelle Mählby och Linn Lenestrand) börjar spela. Grymt samspelta framför de det bästa från skivan vi är där för att fira släppet av. Till exempel en skön version av ”Dance with me” där bandet stadigt smyger sig in i låten medan Christer bygger upp stämningen ytterligare med sin röst och sina texter.

Det blir nu ännu tydligare än vid en genomlyssning av skivan hur varierat och starkt materialet är. Låtarna är allt ifrån sköna funkhistorier till ballader och riktiga dansgolvsfyllare. Förmodligen rycker det i fler ben än mina under ”Precious Libertines”. Riktig feel good-musik!

Rikards och Christers röster låter utmärkta ihop, något som också gäller för Linn, speciellt när hon får sväva ut lite extra i ”Good Stuff”.

Men självklart är Christer själv den stora stjärnan ikväll. Hans ödmjukhet och spelglädje genomsyrar kvällen och han tar varje tillfälle att tacka alla som hjälpt honom. Att en artist för en gångs skull får det varma mottagande han eller hon förtjänar känns riktigt bra.