Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för ökad oro när Porfyrskolan ska flytta

I höst ska Porfyrskolan flytta in i Stora Sätraskolan, en flytt som kan skapa ökad oro i elevgruppen.
Det framgår av kommunens egen riskanalys.

Porfyrskolan, eller Porfyrgruppen, är en liten grupp elever med Aspergers syndom, autism och liknande diagnoser som har haft sina lokaler i ett av annexen till Stora Sätraskolan.

De ska nu flytta eftersom den ombyggnad som sker på Stora Sätra beslutades med förutsättningen att den totala lokalytan skulle minska.

Men det har funnits synpunkter på flytten och därför har Arbetsmiljöverket krävt att kommunen redovisar en riskanalys.

Enligt den innebär lokalbytet att personal och elever får nyrustad fysisk miljö, vilket ”kan dock initialt leda till en ökad oro för elevgruppen”.

Vidare ser barn- och ungdomsförvaltningen att eleverna kommer närmare matsal och specialsalar, att det skapas bättre förutsättningar för samarbete med övrig personal på Stora Sätra, men också att en elev kommer närmare tidigare kamrater som eleven tidigare har haft konflikter med.

En av åtgärderna skolledningen har vidtagit är beslutet att inte utöka gruppen på nio elever under nästa läsår, trots att en ytterligare elev har rätt att gå i gruppen.