Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riskfritt att åka karusell

/
  • Extremt orädda. Carlos Vargas, Rovan och Mahta Afsas har precis åkt klivit av karusellen Extreme fly.  Den extrema åkturen är inget som skrämmer dem och de litar på att karusellen är säker: ”Man tänker inte på säkerheten, man skriker” säger Mahta.
  • Säkert. För första gången är Axels tivolis Kenny Johansson (bilden) en av garanterna för att Cityfestens nöjesattraktioner håller olyckan borta. ”Det känns bara bra att vara i Gävle, stan har ju landets största och bästa gratisfest”. Även enligt Gävlepolisens presstalesman Hesam Akbari ska det nu vara helt säkert att åka karusellerna. ”Besiktningen gick jättebra. Företaget hade till och med en egen besiktningsman och vi hade inget att anmärka på” säger han.

Kan Cityfestens besökare åka karusell och göra luftfärder under festens fyra dagar utan att riskera liv och lem?
– Ja, svarar Kenny Johansson, en av Axels tivolis arbetsledare – utan någon som helst tvekan.

Annons

Axels har tagit hit företagets häftigaste och tuffaste ”åkdon” – som ”Extreme Fly” – och hänvisar till att Axels maskiner och attraktioner monteras ner och upp veckovis under högsäsong.

Till skillnad mot exempelvis nyligen olycksdrabbade Liseberg.

– Tack vare att vi är en mobil nöjesarrangör har vi – förutom kontrollprogram och årliga besiktningar – en tätare kontroll än exempelvis Liseberg har, säger Kenny Johansson.

Egna reparatörer

 

I personalstaben om 65 personer finns egna reparatörer och elektriker som också är garanter för att attraktionerna håller fastställd säkerhet, och pajar någon dator har företaget avtal med lokala leverantörer.

Satsar på familjen

 

På frågan om vad nästa års trend inom Axels bransch är svarar Kenny:

– Jag ser hellre att vi satsar på sådant som hela familjer kan ha roligt av framför att satsa på sådant som endast ungdomar vill ha.

Mer läsning

Annons