Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Sundberg: Bra om äldre kan vara med i arbetslivet

Arbetsmarknad

För några år sedan sa Fredrik Reinfeldt, då fortfarande statsminister, att man bör jobba till 75 års ålder. Det är bra om man jobbar länge innan man går i pension, menade han.

Reinfeldt upprepade senare detta i en bok. Ökande medellivslängd och bättre hälsa högre upp i åren var faktorer som talade för hans linje.

Reinfeldt fick kritik för uttalandena om att jobba till 75 år. Bland annat framfördes att många som haft fysiskt krävande jobb kan ha svårt att klara att jobba ens till 65 års ålder, eller ens till 61 år.

Oavsett om man ska jobba till nu ordinarie pensionsålder 65 år, eller om den blir högre om några år, eller Reinfeldts höga målsättning är det bra om man kan erhålla jobb som äldre arbetssökande.

Frågor om äldres jobbsökande togs upp i Sveriges radios Ekonomiekot Extra lördag 14 december.

Där togs en studie upp. I den hade utskick med jobbansökningar gjorts till 6 000 arbetsgivare. Det omfattade ansökningar till sju sorters yrken.

En experimentell metod hade använts för att se hur många ansökningar som besvarades. Med metoden skulle det gå att utesluta alternativa förklaringar än ålder till om sökande fick svar på jobbansökan eller inte.

De typer av jobb som ansökningarna gällde var administrativa assistenter, butiksäljare, fordonsförare, lokalvårdare, företagssäljare, kockar, restaurangbiträde.

Det visade sig att andelen svar sjönk med stigande ålder på den sökande. Denna trend märktes från 40 års ålder. Någon större skillnad mellan män och kvinnor fanns inte. Kvinnor hade rent av högre chans än män att kontaktas utifrån sin jobbansökan när de var runt 35 år.

Men svarsandelen sjönk sedan snabbare för kvinnor än män, till samma låga nivå på två till tre procent som kontaktas från arbetsgivare vid 65 år.

Sannolikheten att kontaktas för att få jobb på en jobbansökan minskar tydligt runt 55 år. Det verkar alltså finnas en tendens till åldersdiskriminering gällande att få svar på jobbansökan, var slutsatsen. Det är synd om det är så.

Äldre kan nämligen ha fördelar som arbetsgivare missar. Äldre har yrkes- och livserfarenhet som inte yngre har i lika stor grad. Med äldre i personalen ges också en blandad personal åldersmässigt, som är till fördel i olika situationer. Till fördel är det även att ha en blandad personal i så många avseenden (kön, bakgrund med mera) som möjligt.

Olika personer är i olika stadier av sina liv. Det finns fördelar om det är personer med olika ålder och erfarenheter på en arbetsplats.

En yngre person, säg runt 30 år gammal, kan tänkas vara mer i karriären. Denne kan tänkas röra sig till ett annat jobb eller arbetsplats efter några år.

Att en yngre person, som är 30 till 40 år, ska vara kvar längre på en tjänst på arbetsplatsen än en som är 55 till 60 år, som avser jobba till pensionen runt 65 år, är alltså inte säkert.

Det år då det tidigast går att gå i pension är tänkt att höjas, från 61 år till 64 år de närmaste åren. Och riktåldern för pension ska komma att höjas, från 65 till 67 år.

Reinfeldts mål om att jobba till 75 års ålder är lättare sagt än gjort för många personer, att döma av studien om jobbsökande och ålder.

Det är bra om det finnas en vilja hos arbetsgivare att anställa äldre personer. Som det är nu kan det vara svårt att vara äldre och få ett nytt jobb. Det är därmed svårt att byta jobb som äldre, om man vill det av någon orsak.

De politiska instanserna skulle kunna stärka diskrimineringslagstiftningen. Det är dock svårt att bevisa att någon blivit utsatt för diskriminering utifrån ålder.

I programmet efterlystes opinionsbildning gällande dessa frågor om äldre personer och jobbsökning på arbetsmarknaden. Att ämnet tas upp här kan ses som ett bidrag till det.

För övrigt kom Statistiska centralbyrån 12 december med sin Arbetskraftsundersökning, AKU, för november. I den angavs både nivån på arbetslösheten och sysselsättningsgraden. Arbetskraftsundersökningen hade rubriken: "Fortsatt dämpad arbetsmarknad".

Hur arbetsmarknaden är gällande konjunktur påverkar antagligen också hur lätt eller svårt det är för äldre, och andra, att erhålla jobb som de söker. Fredrik Reinfeldts mål om att jobba till 75 års ålder är lättare sagt än gjort för många personer, att döma av studien om jobbsökande och ålder.