Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockskolan i Norrsundet

/
  • BRA BLANDNING. På Rockskolan i Norrsundet är det inget ovanligt med åldersblandningar i grupperna. Längst upp: Ida Rossander, Leif Löfgren, Sandra Backlund, Dima Inozemcev och Andreas Eriksson.

Annons

Rockskolan startades av ABF för nio år sedan för att Hamrångebygdens ungdomar inte skulle behöva åka in till Musikhuset i Gävle för att utöva sitt stora intresse. Gavlegårdarna ställde upp med en ljusgul tvåvåningsfastighet nära fabriken och utom hörhåll för andra hyresgäster.

Satsningen blev en succé och skolan drivs fortfarande av ABF med stöd från kommunen och frivilliga bidrag.

Barn och föräldrar har bidragit till inredningen, målat, snickrat och skänkt möbler, gardiner och husgeråd.

I dag är det många, även från Gävle, som väljer att sätta sig på 25:ans buss och åka till Norrsundet för att ägna sig åt musik på fritiden.

På Rockskolan behövs inga öronproppar, hårdrock står inte högt upp på listan, däremot en rad andra musikstilar.

Här kan alla lära sig spela ett instrument eller studera musikteori eller studioteknik, repa med sitt band eller spela in en egen cd-skiva.

I huset finns en välutrustad inspelningsstudio, biljardrum, cirkelrum, en lägenhet för dagmammor och i källaren ett utrymme för motorveteraner.

På somrarna anordnas musikläger med blandade aktiviteter, som avslutas med en egen studioinspelning. Årets skiva ligger snart klar för distribution.

Mer läsning

Annons