Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Hedlund (SD): Vi vill stärka och effektivisera skyddsombudens arbete

Slutreplik till Fredrik Olovsson (S) och Åsa Lindestam (S): SD:s budget slår hårt mot kommunernas ekonomi

Fredrik Olovsson (S) och talman Åsa Lindestam (S) får gärna intala sig själva att januariavtalet är positivt för Sverige, även om det är uppenbart att så icke är fallet.

LÄS MER – DEBATT: SD: Ingen ska lämnas efter – inte i vårt Sverige

Det har gett upphov till en spretig budget som inte adresserar de problem som Sverige brottas med. För lite pengar tillförs rättsväsendet, man bortser ifrån domstolsväsendets stora behov av tillskott. Risken för en flaskhals är överhängande, något som inget antal poliser kan råda bot på. Regeringens ”handlingskraft och långsiktighet” tycks ha fått punktering eftersom man saknar en förmåga att se hela bilden.

När vi ännu är inne på det spåret så blir det nästan komiskt när de båda Socialdemokraterna slår sig för bröstet med anledning av sin arbetsmarknadspolitik. Etableringsjobb, nystartsjobb och liknande lösningar har visat sig fungera extremt dåligt. Därtill har regeringen satt sig i knäet på Centerpartiet som även de avser reformera arbetsmarknadspolitiken, något som inte verkar uppröra i lika stor utsträckning.

Socialdemokraterna ägnar sig sedermera åt lögner och förtal, allt för att stävja den flod av väljare som överger S för bättre alternativ. Senast i raden av alla ohederliga påhopp från Socialdemokraterna så finns lögnen om att vi vill avskaffa skyddsombuden. Detta kunde inte vara längre från sanningen. Vi vill stärka och effektivisera skyddsombudens arbete och framförallt vill vi frikoppla dem från Socialdemokraterna, som idag tycks vara ett krav för att engagera sig inom facket.

Vårt förslag på detta är enkelt. Anställda ska ha mer makt att själva välja skyddsombud och de regionala skyddsombuden ska ligga under arbetsmiljöverket. Fokus ska ligga på att förbättra arbetsmiljön, inte på att torgföra socialdemokraternas partipolitik.

Sist men inte minst så bör vi återkomma till den springande punkten: Socialdemokraterna gör för lite för Sveriges kommuner. I ett läge som närmast kan beskrivas som en omfattande ekonomisk kris i landets kommuner så väljer man att inte lyssna på varningarna och ropen på hjälp. Det vittnar om en oförmåga eller ett ointresse att på riktigt lösa de problem som finns i Sverige idag. I Gävle går de välfärdsnära verksamheterna mot kraftiga underskott, Socialnämnd, Arbetsmarknads- och funktionsrättsnämnden och Omvårdnadsnämnden, är på väg mot ett underskott på drygt 100 miljoner kronor för år 2019. Konsekvensen blir att redan hårt ansträngda verksamheter får tuffa ekonomiska restriktioner och dessvärre pekar de ekonomiska prognoserna på ytterligare försämringar de kommande åren.

Roger Hedlund (SD), distriktsordförande och riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel