Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosad och risad Arbetsförmedling

/
  • I dag Tårtutdelning. Tomas Tobé och Inger Källgren Sawela, Moderaterna, delade ut tårta till personalen på Arbetsförmedlingen. Sektionscheferna Jessica Norman och Jeanette Magnusson tar emot.
  • I går protester. Fyra Cuf-företrädare besökte i går Arbetsförmedlingen i Sandviken med en skottkära fylld med CV:n.

Alliansens partiföreträdare sätter Arbetsförmedlingen i centrum, men på helt skilda sätt. Centern dumpar cv:n och Moderaterna bjuder på tårta.

Annons

På onsdagen dumpade medlemmar i Centerns ungdomsförbund, Cuf, närmare 900 cv:n hos Arbetsförmedlingen i Sandviken. Syftet var då att synliggöra hur många ungdomar som är arbetslösa i området. ”Vi har ingenting emot dem som arbetar på Arbetsförmedlingen. De gör säkert sitt bästa. Men systemet som de arbetar i är ingenting annat än ett stort skämt. Det är en förmedling som inte förmedlar jobb, utan bara tar emot arbetssökande”, sa Henrik Björkman, vice förbundsordförande i Cuf.

Tårta för bra jobb

På torsdagen skedde ännu en uppvaktning av Arbetsförmedlingen från Alliansens partiföreträdare. Denna gång var platsen Gävle och de som uppvaktade var Tomas Tobé och Inger Källgren Sawela, båda framträdande Gävlemoderater. De räckte över två tårtor till sektionscheferna Jessica Norman och Jeanette Magnusson.

– Vi vill verkligen betona att ni på Arbetsförmedlingen har gjort ett utomordentligt jobb, sa Tomas Tobé.

Lämnade rapport

Samtidigt överräckte de båda Moderaterna en rapport där de räknat fram hur ”utanförskapet” i länet minskat med 7 000 personer under mandatperioden. Enligt rapporten har antalet personer med sjukpenning, sjukersättning och a-kassa minskat. Samtidigt har antalet personer med försörjningsstöd ökat. Sammanlagt har dock antalet människor i länet som försörjs genom de sociala försäkringarna minskat sedan 2006.

Mer läsning

Annons