Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runstens Oliver Bäcklin tillbaka i spel efter tre års uppehåll: "I kväll var han bäst på planen"

Forwarden Oliver Bäcklin var snabb och fick med sig publiken när han dribblade bort tre SAIK:are.
Nu är han tillbaka i IBK Runsten och hjälpte laget till derbyvinst med 7-4.

Annons

IBK Runsten har tidigare haft det svårt mot SAIK, enligt tränaren Johan Haglund, men under tisdagskvällen på Träffen i Gävle var laget, med Oliver Bäcklin längst fram, starkast.

– Det är fantastiskt härligt. Den här derbyvinsten var efterlängtad. Oliver Bäcklin gjorde ett bra jobb och i kväll var han bäst på planen, säger Johan Haglund, tränare IBK Runsten.

Oliver Bäcklin är tillbaka i IBK Runsten. Han klämde in 6–2 i den tredje perioden och gav också John Rundberg en fin passning, så att denne kunde göra 3–0-målet med ett skott från blå linjen.

Bäcklin har spelat cirka sex matcher nu efter ett uppehåll på tre år.

– Det var jobb och annat som kom i vägen, men i dag är jag tillbaka och jag hade ett skönt flow. Det var en rolig match att spela, med mycket närkamper och grinighet, som det ska vara under ett derby, säger han.

Trots att IBK Runsten saknade två viktiga backar, bland annat Holst som är skadad, och en forward vann hemmalaget derbyt med 7-4.

– Det spelar ingen roll att vi har spelartapp. Nyckel är att vi har en tredjefemma som är specialist på frislag och det är otroligt viktigt i dag, säger Johan Haglund.

SAIK kämpade på i underläge, men var med i matchen hela tiden. I sista perioden lossnade målskyttet och 6–2 blev 6–3 och sedan 6–4. SAIK spelade ett tufft spel mot Runsten, bland annat blev John Rundberg hårt tacklad in i sargen.

– Ja, de spelade hårt. Det är ett smart spel, för att störa oss, eftersom vi är så snabba i kontringsspelet, säger Johan Haglund.

I och med segern mot Sandvikens AIK tar IBK Runsten tillbaka serieledningen.

IBK Runsten–Sandvikens AIK 7–4 (3–1, 1–1, 3–2)

Första perioden: 1–0 (4.44) Mathias Bondesson (Robin Johansson), 2–0 (7.35) Oscar Wedmark (Philip Mellquist), 3–0 (14.24) John Rundberg (Oliver Bäcklin), 3–1 (15.06) Erik Wilhelmsson (Jens Mineur)

Andra perioden: 4–1 (5.01) Joakim Brolin (Viktor Vieweg), 4–2 (13.07) Filip Lindberg (Oscar Hagsjö)

Tredje perioden: 5–2 (1.39) Mathias Bondeson (Joakim Rollén), 6–2 (12.57) Oliver Bäcklin (Mattias Proos), 6–3 (15.52) Filip Lindberg (Oskar Hansson), 6–4 (17.12) Jakob Lundmark (Henrik Söderkvist), 7–4 (19.54) Mattias Proos (Marcus Hedman)

Skott: 22–22 (7–5, 6–9, 9– 8)

Utvisningar, Runsten: 1x2 min. SAIK: 4x2 min.

Publik: 242

Derbyts tre stjärnor

3: Philip Mellquist, Runsten.

2: John Rundberg, Runsten.

1: Oliver Bäcklin, Runsten.

Annons