Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S) är inte rädd om sina medarbetare

Annons

Landstinget Gävleborg har idag högst antal hyrläkare i landet vilket är en konsekvens av att många läkare flyr landstinget. Detta leder till bristande kontinuitet och sämre tillgänglighet som i första hand drabbar patienterna i vårt län. De höga kostnaderna för hyrläkare dränerar sjukvårdens resurser och hindrar oss att satsa på andra viktiga områden.


När vi är ute och träffar landstingets medarbetare så hör vi alltför ofta deras berättelser om bristande lyhördhet från ledningen och hur svårt det är att påverka sin arbetssituation.

Därför inleder vi i samverkan Gävleborg nu omedelbart en kartläggning av personalsituationen i landstinget, där vi i ett första steg kontaktar de läkare som de senaste åren har avslutat sin tjänstgöring. Vi ska ta reda på av vilken orsak personalen slutat och vad som fordras för att de skall återkomma till landstinget Gävleborg. Resultatet kommer senare att presenteras för media och våra medarbetare.

Vi anser att personalen är vår största tillgång. Den kunskap och insikt som personalen har måste i högre utsträckning tillvaratas om sjukvården ska utvecklas i länet.


Samverkan Gävleborg

Patrik Stenvard (M)
Oppositionsråd landstinget

Agneta Wagner (M)
Oppositionsråd landstinget

Carina Östansjö (FP)
Oppositionsråd landstinget

Stig Zettlin (SVP)
Oppositionsråd landstinget

Ingemar Kalén (KD)
Oppositionsråd landstinget

Mer läsning

Annons