Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S har fokus på barn och ungdom

/
  • inte så hippa. ”Vi kommer inte med några flashiga och hippa vallöften i sakfrågor utan vi ska fortsätta jobba för att Ockelbo ska vara en bra kommun att bo och leva i”, säger socialdemokraternas ordförande i Ockelbo, Carina Löfgren och kommunalråd Magnus Jonsson.

Kvalitén i skolan ska höjas, föreningslivet för barn och unga stödjas och kulturskolan ska vara kvar.

Det vill Socialdemokraterna arbeta för om de vinner valet.

Annons

– Men vi har också tagit ställning till vad vi vill i de övriga frågorna. Kommunens kärnområden som äldreomsorg och LSS är grundläggande viktiga, men vi tänker inte bedriva en enfrågepolitik utan vi har ett valmanifest som täcker i princip hela samhället, säger kommunalråd Magnus Jonsson och Socialdemokraternas ordförande i Ockelbo, Carina Löfgren.

Frånsett barn och ungdomsfrågorna – vad är då viktigast?

– Vi måste öka inflyttningen. Det måste bli lättare att pendla, så fler tågstopp i Ockelbo vill vi ordna. Vi vill också skapa en strategi för bostadspolitiken – det ska finnas fler attraktiva boendemiljöer i centrala Ockelbo och fler attraktiva tomter.

Fortsatt samarbete?

Om ni inte får egen majoritet – vill ni fortsätta samarbetet med Centern då eller vilka vänder ni er då till?

– Vi går till val på en Socialdemokratisk politik och har inte gemensam politik med Centern även om vi historiskt har arbetat bra tillsammans. Det absolut viktigaste är att titta på valresultatet – hur har Ockelboborna röstat.

Mer läsning

Annons