Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S kämpar för föreningarna, nu på EU-nivå

Annons

EU-kommissionen vill att små ideella föreningar ska betala moms på sin försäljning. Kommissionen tycker att alla som säljer varor eller tjänster ska betala samma skatt.

Detta håller vi inte med om. Momsbefrielsen för de mindre föreningarna är ett bra undantag, det underlättar på många sätt för vårt föreningsliv. Föreningslivet är grunden till mycket gott, här träffas vi och gör saker tillsammans på lika villkor, oavsett bakgrund och tjocklek på plånboken. Vi spelar handboll, dansar streetdance, vi går på gympa, vi tecknar eller syr tillsammans - möjligheterna är oändliga för både gammal och ung. Detta måste vi skydda.

Loppet är långt ifrån kört. I våra roller som Europaparlamentariker kommer vi att ta strid för de ideella föreningarnas momsbefrielse. Vi tror att EU-kommissionen kommer att få svårt att bevisa på vilket sätt detta undantag är skadligt. Just nu ser EU över Europas momssystem och vi kommer tillsammans med andra kollegor att arbeta för att momsundantaget lyfts fram i denna översyn. Det finns saker vi kan göra och vi tror att EU-kommissionen ska komma på andra tankar.

Vi är rädda om vårt fina föreningsliv och kommer att göra allt som står i vår makt för att skydda det.

Marita Ulvskog
Olle Ludvigsson

Socialdemorkater i Europaparlamentet
 

Mer läsning

Annons