Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S)nälla (S)öta ge oss hoppet åter

2010 är över. 2011 tar sin början i morgon. Hej då! och Hej! förenat i 24 timmar.
Här är mina 9 punkter över året som gick. Och en inför det år som komma skall. 

Annons

1 Årets masspsykos – Socialdemokraterna förlorade valet. På valvakan rådde masspsykos, och stödet för Mona Sahlin verkade starkare än någonsin. Avgå Sahlin skrev vi på valnatten. För att det var det enda rimliga.  

2 Årets synonym – Socialdemokraterna sa förändring. Vilket tydligen på sosse-svenska betyder ”högervridning”. Håhåjaja.    

3 Årets fik – Kupan Brynäs i Gävle. Kanske inte den mest smickrande inredningen. Men kaffet kostar 7 kronor och är ekologiskt och rättvisemärkt och bullarna är inte bullar, de är fluffiga små vetedegsmoln. Och så går pengarna till viktig verksamhet. Fika för en bättre värld. Helt enkelt.   

4 Årets kärlek – Hon Victoria och han Daniel gifte sig. Och såg så där sockersött kära ut. Republikan eller inte. Kärlek i sin renaste form är hemskt rart. Vi tummenuppar det.  

5 Årets snuskgubbe – Kungen. Kaffeflickor och otrohet. Måste ha varit munter stämning hos Bernadottes runt julbordet i år. Eller snarare Norénsk.   

6 Årets nyord –Nyfattiga sade frivilligorganisationerna vid jul. I Sverige finns allt fler nyfattiga. Människor som halkat ur systemet. Hur var det nu Reinfeldt, skulle utanförskapet öka eller minska under er ledning?

7 Årets köksinredningsdetalj – Teppanyakihäll. Sa någon DN Bostad? Sa någon Teppanyakihäll? ALLA sa det under hösten 2010. Årets mest utskrattade tidningsartikel. Med rätta. Samtidens skitdrömmar klädda i ord, förkroppsligade i en lägenhet med Teppanyakihäll. Urk. 

8 Årets it-skämt – Ironi och allehanda lustigheter framfördes på bland annat Facebook åtföljda av hashtags, flitigt använda på Twitter för att skriva under ett specifikt ämne. #internetblevsåååinteenfluga 

9 Årets kryssning – Ship to Gaza. Förnödenheter skulle skeppas till nödställda palestinier. Israel var inte nöjda och gjorde som man brukar. Och brukade våld. 

10 Och så en liten önskning inför 2011 – Snälla, snälla, söta, rara Socialdemokraterna. Ge oss hoppet tillbaka om det Socialdemokratiska partiet som en progressiv rörelse för jämlikhet, rättvisa och solidaritet. Snälla.