Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S)nälla (S)öta ge oss hoppet åter

2010 är över. 2011 tar sin början i morgon. Hej då! och Hej! förenat i 24 timmar.
Här är mina 9 punkter över året som gick. Och en inför det år som komma skall. 

1 Årets masspsykos – Socialdemokraterna förlorade valet. På valvakan rådde masspsykos, och stödet för Mona Sahlin verkade starkare än någonsin. Avgå Sahlin skrev vi på valnatten. För att det var det enda rimliga.  

2 Årets synonym – Socialdemokraterna sa förändring. Vilket tydligen på sosse-svenska betyder ”högervridning”. Håhåjaja.    

3 Årets fik – Kupan Brynäs i Gävle. Kanske inte den mest smickrande inredningen. Men kaffet kostar 7 kronor och är ekologiskt och rättvisemärkt och bullarna är inte bullar, de är fluffiga små vetedegsmoln. Och så går pengarna till viktig verksamhet. Fika för en bättre värld. Helt enkelt.   

4 Årets kärlek – Hon Victoria och han Daniel gifte sig. Och såg så där sockersött kära ut. Republikan eller inte. Kärlek i sin renaste form är hemskt rart. Vi tummenuppar det.  

5 Årets snuskgubbe – Kungen. Kaffeflickor och otrohet. Måste ha varit munter stämning hos Bernadottes runt julbordet i år. Eller snarare Norénsk.   

6 Årets nyord –Nyfattiga sade frivilligorganisationerna vid jul. I Sverige finns allt fler nyfattiga. Människor som halkat ur systemet. Hur var det nu Reinfeldt, skulle utanförskapet öka eller minska under er ledning?

7 Årets köksinredningsdetalj – Teppanyakihäll. Sa någon DN Bostad? Sa någon Teppanyakihäll? ALLA sa det under hösten 2010. Årets mest utskrattade tidningsartikel. Med rätta. Samtidens skitdrömmar klädda i ord, förkroppsligade i en lägenhet med Teppanyakihäll. Urk. 

8 Årets it-skämt – Ironi och allehanda lustigheter framfördes på bland annat Facebook åtföljda av hashtags, flitigt använda på Twitter för att skriva under ett specifikt ämne. #internetblevsåååinteenfluga 

9 Årets kryssning – Ship to Gaza. Förnödenheter skulle skeppas till nödställda palestinier. Israel var inte nöjda och gjorde som man brukar. Och brukade våld. 

10 Och så en liten önskning inför 2011 – Snälla, snälla, söta, rara Socialdemokraterna. Ge oss hoppet tillbaka om det Socialdemokratiska partiet som en progressiv rörelse för jämlikhet, rättvisa och solidaritet. Snälla.