Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politik för en svunnen tid!

Redaktör Lutti besväras fredag 13 juni av att midsommarvädret i Sverige blir sämre än i sitt sommarviste i Grekland och att kristdemokraterna konsekvent står för sin valfrihetspolitik för ett rättvisare och tryggare Sverige.

Annons

Beskedet i veckan från arbetsförmedlingen om rekordhög sysselsättning och låga arbetslöshetssiffror i Gävle och Gävleborg gläder oss kristdemokrater. Vi gläds också över att alla fastighetsägare får lägre fastighetsskatt än de skulle fått om regimen Persson hade suttit kvar vid makten. Alla med ett nytt taxeringsvärde på 1 miljon kronor skulle med den socialdemokratiska politiken fått betala 10 000 kr i skatt; med kristdemokraterna och alliansens politik blir avgiften 6 000 kr. Vänsterkartellen beskattade boendet maximalt och över 25 miljarder kronor drogs in till statskassan utan hänsyn till alla uppretade småhusägare och hyresgäster. Denna politik för en svunnen tid kostade partiledaren Persson en klar valförlust och sorti från politiska arenan.

Valfrihet har alltid varit en svag gren för socialdemokratin. Den socialdemokratiska rörelsens linje har varit ”Familjen och den enskilde kan inte få bestämma. Det måste politikerna göra”.

Vårdnadsbidragsreformen ökar nu valfriheten för alla familjer med barn mellan ett och tre år. Vi vet genom åtskilliga undersökningar att många småbarnsföräldrar längtar efter att kunna få mer tid med barnen. Vårdnadsbidraget kan för många vara den pusselbit som behövs för att ge lite mer utrymme under en pressad men viktig och rolig tid i livet. Tidigare har föräldrar som själva tagit hand om sina ett till tre-åringar inte fått en enda krona, medan föräldrar som valt förskola för sina barn fått i genomsnitt 11 600 kronor per månad i förskolebidrag. Nu ökar rättvisan mellan föräldrarna. En attitydundersökning som genomförts av Utrednings- och statistikkontoret i Stockholms stad visar på ett stort intresse hos Stockholms småbarnsföräldrar. Två tredjedelar av de tillfrågade uppger att förslaget om vårdnadsbidrag är bra och nära hälften, 48 procent, säger att de ”absolut” eller ”kanske” kan tänka sig att stanna hemma ytterligare en tid med sina barn om de får vårdnadsbidrag. Över 100 kommuner kommer nu att införa vårdnadsbidraget. Den valfrihetsfientliga politik som socialdemokraterna står för är politik för en svunnen tid!

Kristdemokraterna har sett till att det är på gång över 4 000 nya platser i särskilt boende. Tandvårdsreformen som införs 1 juli innebär ett fördubblat ekonomiskt stöd och särskilt för medborgare med stora tandvårdsbehov blir det mycket stora kostnadssänkningar. Vi kristdemokrater driver nu i budgetarbetet frågan om bättre ekonomi för landets pensionärer.

Kristdemokraternas och regeringens politik kan kort formuleras. Far och mor har fått jobb, lägre skatt och mer tid tillsammans med barnen. Farmor och morfar har fått en bättre äldreomsorg.

Trygghet och valfrihet! Politik för framtiden!

Mer läsning

Annons