Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S) röstar på (SD)

Annons

Socialdemokraternas har i socialutskottet yrkat bifall på ett förslag från (SD). Det handlar om nationella riktlinjer om personaltäthet i demensvården, något Socialdemokraterna inte lagt någon riksdagsmotion om. Det är inte så att (SD) tillstyrker ett Socialdemokratiskt förslag. Nej, denna gång är det så att Socialdemokraterna bifaller en motion från (SD). Detta gör man trots att vi vet att man fått chans att finna en annan lösning tillsammans med Alliansen.

Under valrörelsen deklarerade Mona Sahlin att "aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång skulle göra sig beroende av Sverigedemokraterna". Nu, inte ens tre månader efter valet, bryter Socialdemokraterna sitt löfte. Det är uppenbart att de röstar emot sin egen politik bara för att regeringen ska förlora. Hade (S) önskat detta beslut i socialutskottet och riksdagen så hade de kunnat skriva en egen motion. Men så skedde inte. Massor av motioner har lagts av Socialdemokraterna men ingen med den innebörd som (SD)-motionen nu har. Och trots detta så väljer man att gå i armkrok med Sverigedemokraterna. Socialdemokraterna kan inte hindra att andra partier bifaller och röstar på deras motioner, bruka det heta. Men det är en avsevärd skillnad när vi nu kan notera att Socialdemokraterna valt att byta fot och själva aktivt bifalla en motion från (SD). Många väljare känner sig nog lurade. Vi inom alliansen frågar oss vad mer vi kan vänta oss under de kommande 4 åren?

Vi i Alliansen menar att kvaliteten i demensvården skapas i mötet mellan de äldre och medarbetarna. God demensvård handlar både om insatser som riktar sig till den som är sjuk och om stöd till anhöriga. Vård och omsorg ska ske med kompetens och respekt för den enskildes integritet. Utgångspunkten för detta är tillräcklig bemanning, dagtid såväl som nattetid, samt att personalen har lämplig utbildning och erfarenhet. Värdigheten i vården har vi funnit så viktig att vi till och med lagt fast det i lag.

Margareta B Kjellin (M)
Anders W Jonsson (C)

Riksdagsledamöter i Socialutskottet

Mer läsning

Annons