Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir Hits For You:s nya show: "Besökarna känner sig sedda här"

Det blir en höst för dig på Hits For You. Det är i alla fall förhoppningen när utestället laddar om med en ny krogshow. "Du kan vara 40-talist eller 20 bast – showen kommer ändå tilltala dig på ett eller annat sätt", försäkrar producenten Henrik Sundström.

LÄS MER: Läs och se tv om förra årets show

Hits For You är krogshowen som blev en helt egen klubb när producenten tillika vd:n Henrik Sundström valde att packa ihop och flytta från Hotell City till Bankhuset vid Stortorget. För Hits For You innebär hösten ett "treårsjubileum" men krogshowen, eller dinnershowen som gänget själva verkar föredra att kalla det, finns kvar och frodas. 26 augusti är det premiär för den nya showen "Emotions", därefter kommer de att köra 110 shower, med de särskilda julshowerna inräknade, fram till juni nästa år.

– Det blir en ännu större bredd än vad som varit fallet tidigare. Den här showen innehåller allt från 60- 70- 08-talet och även framåt. Du kan vara 40-talist eller 20 bast – den kommer ändå tilltala dig på ett eller annat sätt, säger Henrik Sundström.

Ensemblen är den samma som tidigare. Med sig har Henrik Sundström Maria Doverud och Hanna Jämtsäter. Båda är utbildade musikalartister. Trion känner att de funnit varandra.

LÄS MER: Mobiltjuv tagen på bar gärning på Hits for you

– Det blir aldrig en lugn stund med Henrik omkring sig på jobbet, men det är kul. Vi känner oss trygga med varann på scenen också, säger Hanna Jämtsäter.

Maria Doverud menar att showen gått från att vara något för några få invigda till en betydligt mer allmängiltig sysselsättning för festsugna Gävlebor en fredagskväll.

– Det har tagit några säsonger att förstå att det här faktiskt passar alla. Tidigare tror jag att många ryggat tillbaka när de hört "dinnershow", att det kan verka lite för komplicerat, säger hon.

– Det är inte komplicerat. Vi säger "sitt ner ni bara", serverar mat och sen kör vi. Intensiteten höjs under hela kvällen och till slut sitter alla där och skrålar med till "Jag vill vara din Margareta". Det finns en intimitet i lokalen som är svår att förklara, man måste komma hit och uppleva det, fyller Henrik Sundström i.

Han gör ett till försök att sätta fingret på den där "intimiteten" han pratar om.

– Det går in 170 personer när det är show och när kvällen lider mot sitt slut är man bara som en enda stor familj som haft kul i ett vardagsrum ett tag. Jag tror besökarna känner sig sedda här.

LÄS MER: Premiären blev en succé