Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir Pride-vädret – risk för regnskurar i samband med lördagens parad

 
Gävle Pride 2017
Visa alla artiklar

Mellan torsdag och söndag arrangeras årets Gävle Pride – där paraden på lördagseftermiddagen förstås är höjdpunkten. Vädermässigt ser det inte lika ljust ut då som tidigare under veckan.

Om två dagar inleds Gävle Pride 2017 och en rad aktiviteter fyller programmet fram till söndagen.

Paraden hålls på lördagen med samling i Stenebergsparken vid 13-tiden innan avfärd väntar en timme senare. Enligt nuvarande väderprognos finns det risk för regnskurar i samband med paraden – men det är inte uteslutet att solen kan titta fram.

LÄS OCKSÅ: Inför Gävle Pride frågar vi dig: "Vad är viktigast att ta upp och har du egna erfarenheter att dela med dig av?"

– På fredagen drar flera lågtryck in från väst och det blir tidvis skurar och överlag molnigt väder. Under lördagen finns det risk för regnskurar hela dagen, men det är ändå lite större solchanser än på fredagen och från klockan 13 och framåt kan det möjligtvis spricka upp. Det är lite svårt att säga exakt beroende på hur lågtrycken drar förbi, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca.

Temperaturen väntas ligga kring 18-20 grader under lördagen där det blir som varmast på förmiddagen.

Veckans bästa väder i Gävle väntas på torsdagen, då temperaturen ser ut att nå upp till 22-24 grader.

LÄS OCKSÅ: TV: Transsexuella Erika svarar på läsarnas frågor

– Till en början verkar det bli enbart sol. Under eftermiddagen och framåt kvällen drar sedan rätt så täta moln in och det kan bli mer disigt. Men det ser ut att bli en väldigt fin torsdag, säger Kristoffer Molarin.

I stort sett hela söndagen bjuder sedan på växlande molnighet med störst risk för regnskurar på eftermiddagen och precis som på lördagen väntas temperaturen ligga kring 18-20 grader.

LÄS OCKSÅ: Vad vill du att vi tar upp för frågor i samband med Gävle Pride?