Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så bygger vi ett hårdare samhälle

Killar, jag tänker inte acceptera att ni ropar okvädningsord efter mig då jag kommer gående på Norra Rådmansgatan till mitt arbete och ni troligtvis väntar på bussen till skolan.

Annons

Man kan inte hjälpa om man inte kan se, höra eller gå men man kan göra något åt att man retas. Fortare än ni tror kan ni själva mista synen, hörseln eller möjligheten att gå. Vill ni bli retade då? det är viktigt att vi som är vuxna men också ni som är kompisar och jämnåriga med dem som retas visar vad som är rätt och fel. Blir vi för toleranta och tycker att ”Han förstår väl inte vad han säger” eller ”Han menar väl inte så mycket med det” då bygger vi gemensamt upp ett hårdnande samhälle.

Jag hoppas att hög- stadie- och gymnasieskolorna vågar ta i de här frågorna genom temadagar och besök utifrån så de inte bara stannar på låg- och mellanstadiet.

Det är inte första gången som ni killar retas. Jag känner igen er. Ni killar gör mig också än mer övertygad om att Gävle inte är en värdig kulturhuvudstadskandidat. I en kulturhuvudstad ska man inte bli retad för att man inte har sin syn, hörsel eller måste ha hjälpmedel för att gå.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel