Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan Gävleborgs län kan vända trenden med ökande sjukskrivningar

Nyligen presenterade Vision en studie som visar att sjukskrivningarna i Gävleborgs kommuner och Region Gävleborg kostar 679 miljoner kronor per år. Om sjukfrånvaron i Gävleborgs län sänktes till samma nivå som i de kommuner och landsting med bäst resultat i landet, skulle kostnaderna minska med 238 miljoner kronor. Vision har tolv konkreta förslag för hur vi kan nå det målet.

Sjukskrivningarna i Sverige har ökat i snabb takt sedan 2010. Stressrelaterade sjukskrivningar inom kvinnodominerade välfärdsyrken står för en stor del av ökningen. Men forskning visar att det går att bryta trenden med stigande sjukskrivningstal. Torsby i Värmland är ett aktuellt exempel på att riktade insatser fungerar. De har genom ett aktivt arbetsmiljöarbete kunnat minska sjukskrivningarna från 8,5 procent till 4,3 procent och har i dag lägst sjukfrånvaro av Sveriges kommuner.

När Vision ställde frågan hur medlemmarna vill ha det på jobbet fick vi ett tydligt besked. De vill ha ett mänskligare arbetsliv. Därför fortsätter vi arbetet med att få friskare arbetsplatser och minska sjukskrivningstalen. Målet är att den negativa trenden ska brytas redan under nästa år. Till år 2020 ska antalet nya stressrelaterade sjukskrivningar halveras. För att nå dit föreslår Vision tolv åtgärder. De viktigaste insatserna är:

Sätt personalens hälsa på den politiska dagordningen. Frågan om en god arbetsmiljö behöver prioriteras från högsta ledningen inom alla organisationer.

Chefer ska ha ansvar för ett rimligt antal medarbetare. Varje arbetsgivare bör upprätta normtal för hur många anställda en chef ska ansvara för.

När krav och resurser inte går ihop uppstår en ohälsosam arbetsbelastning. För att säkra kvaliteten och minska stressen måste det finnas tillräckligt många anställda.

Satsa på förebyggande åtgärder. Företagshälsovården och chefer bör samarbeta kring ett systematiskt arbetsmiljöarbete, även innan ohälsan är ett faktum.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har i en gemensam avsiktsförklaring med Vision och flera andra fackförbund enats om att sänka sjukfrånvaron i välfärden. Parterna är eniga och har gemensamma mål. Nu vet vi hur mycket sjukskrivningarna kostar. Låt oss jobba vidare tillsammans. Låt oss skapa ett arbetsliv där ingen behöver bli sjuk av sitt jobb. Det kommer vi alla att tjäna på.

Lotta Eriksson, Vision Region Gävleborg

Sten Öberg, Vision Gävle kommun

Eva Östermark, Vision Sandvikens kommun

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel