Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan Hagaskolan användas i framtiden – se filmen

Nu kan du få en tjuvtitt in i framtiden – som den kan se ut för Hagaskolan och Hagaparken i Hofors. Växthus, besökscentrum och kunskapscentrum visas upp i filmen.

Förstudien "Framtid Haga" som innehåller flera delprojekt ska vara helt klar att presenteras sista maj i år. Nu har Visit Hofors lagt ut en film som visar hur man tänker sig att området ska se ut i framtiden. Målet är att samla näringslivsutveckling, besöksnäring samt arbetsmarknad och integration i Hagaområdet.

TV: Se visionen för Hagaparken och Hagaskolan

En del skiljer sig från tidigare skisser som presenterades i början av 2015. Framför allt är det växthusens placering som är ny. I de tidigare skisserna låg två långa växthuskroppar längs Storgatan. I den nya visionsfilmen är de två växthusen sammanbyggda till en byggnad som är dubbelt så bred – de har helt enkelt satts ihop. I bortre kortänden har en servicebyggnad ritats in.

LÄS OCKSÅ: Här är planen för växthus och ett nytt handelshus i Hagaparken – se skisserna

LÄS OCKSÅ: Det sociala växthusprojektet frodas i handelsträdgården i Böle

Växthus och handelshuset, som liknar det tidigare förslaget, utgör "trädgårdsstaden".

Men det som de flesta Hoforsbor är nyfikna på är kanske vad som ska hända med Hagaskolan – eller "kunskapsstaden" som den kallas i projektet.

LÄS OCKSÅ: BILDEXTRA: Arbetarbladet tittar in i den öde Hagaskolan

Det är flera olika delar som kan rymmas i Hagaskolan. Ett e-handelscentrum, digital långtidslagring, nätverk och utbildning under namnet "företagare för miljön" och projektet Näringslänken som bland annat ser över vad det kostar att bygga om Hagaskolan och ta fram en plan för att etablera nya kunskapsföretag i Hofors.

31 maj ska alla delar av förstudien, som finansieras av Hofors kommun och Region Gävleborg, vara redo att slutrapporteras.