Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så länge alliansen sitter får vi nöja oss

Annons

Ang ledare i Arbetarbladet ”Fel svar, Sandviken” publicerat 2011-12-14

Anna Norling tar i Arbetarbladets ledare upp att det behövs fler fötter och händer i omsorgen. Det är precis det vi har arbetat med under 2011. Vi har blivit medvetna om att nattbemanningen utifrån de nya förutsättningarna har behövt förbättras på våra demensboenden (sedan 2010 är det inte längre tillåtet att låsa dörrarna på samma sätt som tidigare), varför vi omprioriterat tjänster inom hela förvaltningen till omsorgspersonal ute på våra boenden exempelvis Österfärnebo och Järbo (i de fallen från serveringarna). Naturligtvis har det konsekvenser på annan verksamhet. I dessa fallen innebär det minskade öppettider på serveringarna så att vi nu ej längre kommer ha personal där på helgen, däremot under alla vardagar.
Lillvik är det boende som står näst i tur för förstärkning av nattbemanningen.

Vidare gör vi en reinvestering i larm över hela äldreomsorgen för att berörda omsorgstagare ska kunna känna sig ännu säkrare och tryggare, särskilt som de gamla larmen inte alltid är tillräckligt tillförlitliga och moderna utifrån äldreomsorgens kvalitetskrav.

Visst skulle det vara bra och önskvärt med ännu mer omsorgspersonal för att ytterligare förbättra kvaliteten i omsorgen av våra äldre. Jag tror att ingen vore lyckligare än kommunerna om ytterligare medel tillfördes oss från statskassan för att förstärka verksamheterna, men så länge den sittande alliansregeringen prioriterar skattesänkningar framför förstärkningar i välfärden så får kommunerna och deras förvaltningar vackert omprioritera medel på bästa sätt, vilket är precis vad vi gör.

Robert Sten
Ordförande Äldreomsorgsnämnden

Mer läsning

Annons