Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mår mamman som prejades av vägen

Hon var på väg hem från Fallens dag med sin treåriga dotter när hon – helt obegripligt – prejades av vägen. Dagen efter är hon fortfarande skakad, och arg.

– Jag kommer nog aldrig köra på motorvägen igen, säger hon.

Det var vid 15-tiden på söndagen som det hände, på E4 i norrgående körfält mellan Gävle Bro och trafikplats Gävle Västra. Mamman, som inte vill ha sitt namn i tidningen, uppfattade det inte som en olyckshändelse.

– Jag körde om några bilar, den här bilen låg sist, och la mig i höger fil igen. Sedan ser jag hur den här bilen kommer upp bakom mig, väldigt tätt. Jag ser hur de sitter och klappar händerna i bilen. Sedan gör den en hastig sväng och kör upp jämsides med mig. Jag tänker att han ska köra om mig, att han kanske blev sur för att jag har kört om honom. Sedan ser hur han tittar på mig och vrider på ratten, och smackar rätt in i mig, säger hon.

Vad tänkte du då?

– Att det inte var sant, för det var så overkligt. De såg ju att jag hade min dotter bak i bilen.

– Jag tappade kontrollen över bilen. Jag såg i ögonvrån att den andra bilen flög iväg.

Både hon och dottern chockades, men klarade sig utan fysiska skador och behövde inte åka till sjukhuset. Hennes bil hamnade i vägrenen till vänster, mellan körbanorna. Den andra hamnade upp och ner i diket till höger.

– De måste ha blivit irriterade över att jag körde om dem, men det var en helt vanlig omkörning. Jag förstår inte vad som kan ha hänt och hur man ens kan ha det i tanken.

Dagen efter är hon öm i kroppen, men har kunnat jobba. Hennes bil fick bärgas och är inte i körbart skick. Både hon och hennes treåriga dotter är påverkade av det som hände.

– Hon pratar om det hela tiden.

– Jag hoppas de får sitt straff. Jag är så arg att jag önskar dem det värsta av allt.

Hon säger inte rakt ut att hon är rädd, men vill inte ha sitt namn eller bild i tidningen.

– Om de är så sjuk så de kan göra något sådant så vet man inte vad de skulle göra om de såg mig på bild.

Enligt polisens uppgifter var de tre männen i den vållande bilen nyktra. Föraren var en 28-årig man som i nuläget är misstänkt för försök till grov misshandel.