Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket tjänar en chef i genomsnitt

En undersökning som organisationen Ledarna gjort visar att en svensk chef tjänar 44 250 kronor i månaden i genomsnitt.

En genomsnittlig chef i Gävleborgs län tjänar 41 000 kronor i månaden. Det visar en undersökning som organisationen Ledarna har gjort. Stället där chefer tjänar mest är Stockholms län, där tjänar en chef i genomsnitt 50 100 i månaden. "Sämst" tjänar cheferna i Gotlands län, 38 749 kronor i månaden i genomsnitt.

I hela landet är den genomsnittliga chefslönen 44 250 kronor i månaden.

– Majoriteten av Sveriges chefer tillhör inte den lilla krets som har höga ersättningar, bonusar och andra lyxförmåner, skriver Annika Elias, ordförande i Ledarna i ett pressmeddelande.

De chefer som tjänar mest är finansdirektörer och produktionsdirektörer. De som tjänar minst är köksföreståndare och butiksledare.

Ledarna är en organisation för chefer, med ungefär 90 000 medlemmar i olika branscher. Statistiken är baserad på uppgifter från 33 337 chefer, som svarat under oktober och november 2015.