Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg ja för innebandyhall i Sandviken!

Annons

Vi, som inte ser en motsättning mellan kultur och fritid/idrott, blir stolta när det går bra för SAIK/Alba/SIF/Örta/mfl, och dom får regionell eller nationell uppmärksamhet eller när Emil Jönsson är med i OS eller VM.
Vi blir stolta av att Tomas Ledin kommer från Sandviken. Eller för den delen när häst tjejerna o killarna, har framgångar nationellet eller internationellt. Vi känner stolthet i när Kim Källström är med i fotbollslandslaget, och när SAIK-damerna är med och fightas om SM-guld. Likväl är vi stolta över att Marlena Ernman är fostrad i Sandviken och Tobias Carron. Det värmer oss att Bangen och Sandvikens storband får nationell uppmärksamhet och sätter Sandviken på kartan. Stig Sjödin, Bernt-Olov Andersson, Anna Jörgensdotter, RolfCarlWerner, Esa Toivonen, Egil Thorell och ALLA övriga inom konstgebitet som har anknytning till Sandviken gör oss stolta och visar på att, vi i lilla Sandviken har en mångfalld, en bredd och en elit, inom såväl idrott som kultur.
Jag blir i alla fall glad och stolt när det pratas positivt om Sandviken i vilket sammanhang det nu må vara….kulturellt eller sportsligt..!
Jag, och dom som tycker lika som jag, anser att det är otroligt viktigt att vi får fram dessa positiva förebilder och att dom kan agera som ambasadörer för oss övriga i kommunen. Handen på hjärtat så är det inte Kommunledningen eller dom styrande partierna, som satt Sandviken på kartan, det är ideellt arbetande människor inom föreningslivet och kompetent anställd personal inom kulturskolan, som gjort jobbet…!! . Varför ser man inte till föreningarnas behov, varför lyssnar man inte på deras argument och erfarenheter….? I lokal pressen läser vi om hur många undermåliga lokaler det finns inom kommunen….varför är underhållet eftersatt på nästan samtliga av kommunens idrottshallar/idrottsplatser..??? Ska man ta ut full betalning i hyra av föreningar och privatpersoner så måste dom kunna ställa krav på att det ska vara bra belysning, helt, rent, tillgängligt, mögelfritt och det ska inte stå hinkar på golvet för att samla upp vatten dropp från taket…! Nu…sent om sider…har dom styrande bestämt, att man ska ta tag i kommunens undermåliga lokaler för kultur och musik…! Det borde man i mitt tycke gjort för åratal sedan…!! Därför hamnar man i dag i ett läge, där man måste prioritera, rust av befintliga lokaler, eller bygga nytt. Finns det pengar avsatt för rust (vilket jag förutsätter att dom styrande partierna har) av befintliga skolbyggnader och idrottshallar så är det ok med mig att vi lägger ett antal miljoner på att lösa lokalfrågan för sandvikens kultur och musikliv…!!
Inom Folkpartiet anser vi att vi måste ha ändamålsenliga lokaler för ALL verksamhet…både idrottslig och kulturell..!
Nu måste kommunen börja ta sitt ansvar…!! Rusta upp lokaler som håller på att förfalla och komma med alternativa lösningar för Kulturhuset ..!!
Mitt förslag är, ge bygglov till dom som vill bygga en innebandy hall i Sandviken, exempelvis har IBK Alba ett förslag på en multiarena i stadsparken, agera gemensamt med ALBA och få en funktionsriktig hall med möjligheter för musik och kulturevenemang.
Om man tillåter externa intressenter bygga idrottshallar kan man sedan hyra in sig med dom verksamheter som skolan/kommunen bedriver och behöver. Synnergierna i att bygga en multiarena i stadsparken är flera. Det är centralt och lättillgängligt, man frigör andra hallar i kommunen så att det blir lättare för både privatpersoner och föreningar att få tillgång till lokaler. Kommunen behöver inte dra på sig lån eller kostnader för att bygga ännu ett komplex…! Jag röstar för ett bygge av en innebandyhall i Sandviken, så att innebandyn kan ta hand om sina, över 700 ungdomar..! Innebandyn i Sandviken är den, överlägset, mest jämställda idrotten i kommunen, och den växer ständigt...! NU..(nyss...för flera år sedan)...behöver man nya lokaler...!! Vad väntar man på...?? Ge bygglov och KÖR IGÅNG..!! Finansieringen är ju garanterad, ritningar klara..!!
Klara..färdiga...19 september....KÖR....!

Per-Ola Grönberg
Folkpartiet, Sandviken

Mer läsning

Annons