Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saknaden efter spelmansstämman blev för stor – ordnades med coronaavstånd i trädgård

 
Läsarnas egna bidrag
Visa alla artiklar

Rolf Ivarsson och Inez Svensson bjöd in till en trevlig eftermiddagsstund med sång och musik i Åmot. De har haft fyra bjudningar hittills och räknar med ytterligare två i augusti, om vädret tillåter.

Det var Lasse och Ingermarie Josefsson som med hjälp av barn och vänner ordnade denna sång- och musikträff sedan 15 år tillbaka. Tyvärr stoppade pandemin denna trevliga och välbesökta tillställning eftersom den hölls inomhus.

Eftersom Inez och Rolf saknade dessa träffar undrade Rolf om de inte kunde ordna själva på hans stora gårdsplan i Åmot, med lämpligt coronaavstånd.

Denna gång var det totalt 14 sångare och musiker och ett 40-tal som hittade till vackra Åmot och Stjernlöfs gård hos Inez och Rolf.

Ett lovvärt initiativ att helt gratis erbjuda flera timmars underhållning. Det krävs både kraft och tid att anordna en sådan tillställning. Ett generöst värdpar, Rolf Ivarsson och Inez Svensson, är värda all beundran. Likaså alla sångare och musiker som ställde upp ideellt.

Text och foto: Vanja Palm

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel