Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålda vårdcentraler fungerar nu bra

Annons

Svar på Wennbergs insändare 2010-12-09 ”Vårdens tillgänglighet är inte bra”
Oppositionsrådet Wennberg (S) kritiserar försäljningen av tre vårdcentraler. Alliansmajoriteten valde att göra detta för att vårdcentralerna ifråga inte fungerat tillräckligt bra. Nu en kort tid efter försäljningen har både vårdcentralen i Öregrund och Nyby full bemanning.
Vårdcentralerna har lyckats rekrytera läkare, vilket är utgångspunkten för att kunna ge patienterna en bra vård. Landstinget har under flera år anlitat hyrläkare på båda vårdcentralerna eftersom man inte lyckats rekrytera.
Wennberg verkar också ha fått ersättningarna om bakfoten. Både den landstingsägda primärvården och externa får samma ersättning av landstinget. De fem procent som åsyftas går till den centrala förvaltningen för att täcka utgifterna för de tjänster som primärvården får därifrån. Med andra ord, inget konstigt.
Privatisering har aldrig varit ett mål i sig för Alliansen, även om Wennberg gärna vill få det att låta så. För Alliansmajoriteten är hög kvalitet och nöjda patienter det centrala, inte vem som utför vården. Om den landstingsägda vården inte klarar av att möta patienternas behov är inte vi främmande för att låta en annan vårdgivare visa vad de går för. Det gäller att ha patientens bästa för ögonen.
När vi i Alliansen ser brister i vården vill vi gärna hitta en lösning på problemet, inte bara ösa mer pengar i verksamheten och låtsas som om problemet är löst med det. Landstinget har genom årtionden sett för mycket av den sortens idéfattig politik.
Anna-Karin Klomp
Landstingsråd (KD)

Mer läsning

Annons