Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salongen öppen

/
  • Nöjd. Galleristen Magnus Karlsson är en av medlemmarna i juryn som valt ut deltagarna i årets Vårsalong. Han tycker att nivån har varit mycket hög.Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Annons

l Aldrig tidigare har så många sökt till Vårsalongen på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Av 1 800 sökande återstår 168 utvalda. Det har gjort kvaliteten högre än på många år, menar konsthallschefen Mårten Castenfors.

En extra lockelse utgör nyinstiftade ”Galleristernas pris”, där pristagaren får göra en egen utställning på ett av gallerierna.

I år har man haft draghjälp av en jurygrupp som består av fyra etablerade gallerister. ”Det är väldigt hög nivå på dem som sökt i år. Det är kanske inte de mest kända konstnärerna, en hel del är ganska nyutexaminerade från konsthögskolor. Men många av dem kommer man att höra av i framtiden”, säger jurymedlemmen Magnus Karlsson.

Vårsalongen invigdes i går och avslutas 29 mars. Av de som skickade in bidrag kom 60 procent från storstäderna och 40 procent från ”andra ställen runt om i landet”.

Arbetarbladets recensent Niels Hebert har sett utställningen. Hans bedömning kan du läsa här på kultursidan på tisdag.

Mer läsning

Annons