Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete i landsting?

Moderaternas oppositionsråd Patrik Stenvard utesluter inte en samlingsregering med det borgerliga blocket och socialdemokraterna i landstinget i Gävleborg.

Efter att den borgerliga budgeten trumfades igenom i landstingsfullmäktige i fredags ska nu Patrik Stenvard, som representant för det största borgerliga partiet, ta reda på hur de andra partierna ställer sig.

– Jag får sondera med alla partier vilka möjligheter som finns att få ihop en majoritet som vill och kan genomföra den budget som landstingsfullmäktige beslutat om.

Som Arbetarbladet berättade i lördagens tidning vill han inte ha en majoritet som bara stödjer sig på den politiske vilden László Gönczi. Det blir för bräckligt, menar han.

– Men det är mycket möjligt att han kan vara med i ett samarbete om det finns flera som är med.

Centerns Björn Brink deklarerade efter landstingsmötet i fredags att han helst ser att även socialdemokraterna är med.

– De har ju tidigare regerat med en borgerlig budget men det gick inte som vi hade hoppats. Därför är det viktigt att man är med på det som beslutats. De ska väl få smälta det här också, säger Patrik Stenvard.

Miljöpartisterna, som i dag regerar landstinget tillsammans med s och v, har möte i dag söndag och socialdemokraternas distriktstyrelse i morgon måndag.

På tisdag träffas företrädare för de fyra borgerliga partierna och Sjukvårdspartiet för att prata om det nya läget.