Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete mellan arenor ska ge jobb

Nu ska Tierp Arena jobba ihop med andra arenor i Uppsala län. Målet med samverkan är att skapa 100 nya jobb, 25 nya företag samt få befintliga företag att växa.

Annons

I projektet ingår åtta arenor som är igång eller planeras.

– Det är bra med ett nätverk för att evenemangen inte ska krocka. Och det är alltid bättre att samarbeta än att kriga, säger Lars-Göran Holmström vd på Yrkesakademin och en av ägarna till Tierp Arena.

Det treåriga projektet drivs av Regionförbundet Uppsala län. Förutom ägarna av arenor ingår kommuner och det lokala näringslivet i satsningen. Tierp Arena ska bland annat samverka med Vallonbrukens Besökscentrum i Östhammar.

– Huvudsyftet är att dra nytta av satsningarna ur ett näringslivsperspektiv. Där är kommunen en jätteviktig aktör, säger Svante Rowa på Regionförbundet.

Målet är 100 nya jobb

I projektplanen sägs att samarbetet kommer att ge en mobilisering av entreprenörer och företag i regionen. Bedömningen är att projektet ska ge 100 nya jobb, 25 nya företag och ett 40-tal befintliga företag som utvecklas.

Arenorna kan utbyta erfarenheter av varandra. Det gäller både bygglov och kontakter med det lokala näringslivet för att fixa boende och service kring arrangemangen.