Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sammanslagningen mellan Gefleortens och Arla dröjer – Konkurrensverket utreder vidare

Sent i våras meddelades att Gefleortens Mejeriförening går ihop med Arla Foods. På torsdagen beslutade Konkurrensverket att genomföra en fördjupad utredning innan affären kan godkännas.

Beskedet att Konkurrensverket ska göra en fördjupad utredning av samgåendet mellan Gefleortens Mejeriförening och Arla Foods är väntat, skriver Gefleortens i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

LÄS OCKSÅ: Gefleortens går ihop med Arla

Konkurrensverket har nu möjlighet att utreda det planerade samgåendet i upp till tre månader innan ett beslut fattas om affären mellan de två bondeägda mejeriföreningarna ska godkännas.

– Det var ett väntat besked som Konkurrensverket kom med i dag. Tidsfristen för den inledande utredningen är enligt lagen satt till 25 arbetsdagar. Det var därför inte rimligt att tro att verket skulle hinna göra en färdig konsekvensanalys på den korta tiden, säger Thomas Lundgren, ordförande på Gefleortens Mejeriförening i pressmeddelandet.

– För oss är det viktigt att vi dels arbetar på som vanligt med den dagliga verksamheten, delsfortsätter de interna förberedelserna för det planerade samgående med Arla Foods som vi är övertygade om är det bästa alternativet på lång sikt för både våra medlemmar och mejeriet, fortsätter han.

LÄS OCKSÅ: Nu är det klart: Gefleortens Mejeri går samman med Arla