Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandén avslutar Melodifestivalen

Nu är startordningen i Melodifestivalen klar.
Samir & Viktor är först ut i den första deltävlingen och Molly Sandén får äran att avsluta hela schlagerkalaset.

På tisdagsmorgonen avslöjade SVT, med hjälp av videotjänsten Periscope, hur artisterna kommer att starta i årets Melodifestival. Den första deltävlingen, i Göteborg den 6 februari, kommer att kickstarta med fjolårets stjärnskott Samir & Viktor som den här gången ställer upp med bidraget "Bada nakna".

– Vi säger att Melodifestivalen är hela Sveriges fest och vill därför börja med ett riktigt festnummer, där vi också får med hela vår publik. Man ska vilja bänka sig klockan 20 och vara på hugget. Att vi skulle köra igång med dem var nästan det första som blev klart, säger Christer Björkman till SVT.

Övriga deltävlingar inleds av David Lindgren, SaRaha och Eclipse.

Lika viktigt är vem som avslutar respektive deltävling – historiskt sett har en rad starka bidrar som gått långt i tävlingen varit sist ut. I år stängs deltävlingarna i tur och ordning av Ace Wilder, Wiktoria, Oscar Zia och Molly Sandén.

– Vi lägger ingen värdering i vad som ska gå ut sist mer än att man vill ha kvar en låt där det finns en hög förväntan och nyfikenhet från vår publik. Det vet vi att det är på Molly, säger Christer Björkman till SVT. (TT)