Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvik hade kvinnor klädda i kroppsstrumpa

Sandvik Construction skulle locka besökare från hela Afrika till en mässa i Sydafrika och bjuda på "en fantastisk show". Då användes två kvinnor i kroppsstrumpa, över deras bröst fanns Sandviks företagslogga.

Det är en manlig chef på Sandvik Construction som har publicerat bilden på sin privata Facebooksida. På bilden står han på knä och poserar i solglasögon mellan två blonda, leende kvinnor och bakom finns även ett fordon med Sandviks logga. Bilden är tagen på den internationella handelsmässan Bauma Africa, nära Johannesburg, där bland annat gruvmaskiner visas. Framför bilden skriver chefen "Yet another of those Facebook moments" och bilden har gillats av åtminstone 49 personer, kommenterats av 22 personer och har även delats.

"Vi hoppas bjuda på en fantastisk show" på mässan, skriver Sandvik Construction på Facebook.

Bilden har publicerats på en privat Facebooksida och inte på Sandviks officiella, framhåller Pär Altan, chef för extern kommunikation vid Sandvik.

* Vad tycker du om bilden?

– Om det är så att någon tycker något i bilden är anstötligt, så beklagar vi det. Vi ska också diskutera internt hur vi uppträder och hur Sandvik framställs vid mässor.

* Hur ser du på att ni har tryckt Sandviks företagslogga över brösten på två kroppsstrumpor? Detta i förhållande till er hårt profilerade uppförandekod som betonar vikten av jämställdhet mellan män och kvinnor?

– Jag tycker inte att bilden framställer Sandvik bra i förhållande till vår uppförandekod. Men det här med jämställdheten vet jag inte. Jag vet inte om det även fanns manliga värdar i kroppsstrumpor där? Det är svårt att resonera utan att ha hela bilden, säger Pär Altan.

Kroppsstrumpa. På bilden poserar chefen mitt emellan två kvinnor i kroppstrumpor med Sandviks logga. Bilden är en skärmdump från chefens Facebooksida.