Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvik stänger fabrik i Köping – stor del av produktionen till Sandviken

Sandvik lägger ned sin verksamhet i Köping vilket berör 145 anställda. En stor del av produktionen flyttas till Sandviken där ett 80-tal kommer att anställas.

Annons

På torsdagen meddelade Sandvik Mining and Construction AB att de lägger ned sin verksamhet i Köping. Enligt lokaltidningen Magazin24 kommer 145 tjänster kommer att beröras av beslutet, och större delen av produktionen kommer att flytta till Sandviken. En mindre del flyttas till Patancheru i Indien.

– Vi utnyttjar kapaciteten vi har i andra anläggningar, säger Jessica Alm, talesperson för Sandvikkoncernen till Arbetarbladet.

Ett 80-tal tjänster kommer att skapas i Sandviken när anläggningen där tar över produktionen. Personalen som berörs i Köping kommer att få förtur till tjänsterna om de har rätt kompetens, säger Jessica Alm.

– Nu inleder vi de fackliga förhandlingarna, de kommer att få stöd och också företräde till de arbetstillfällen som skapas i Sandviken.