Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken får 750 000 för att föra samman spel och industri

Sandvikens kommun får 750 000 kronor från innovationsmyndigheten Vinnova.
– Det är för att undersöka om man med hjälp av gamification kan effektivisera processer och om man kan skapa mer attraktiva arbetsplatser för unga inom traditionell industri, säger Britta Haag, projektledare på Findit.

Annons

Findit är ett projekt som drivs av Sandvikens kommun för att stötta regionala innovationer, produkter, tjänster och inom industriell IT och kompetensförsörjning inom området.

– Pengarna skall gå till en förstudie där Findit tillsammans med ett antal processindustrier, dess leverantörer, IT -företag och spelindustrin tittar på hur gamification kan implementeras i industriella applikationer, säger Britta Haag.

Begreppet gamification är populärt idag och handlar kortfattat om att använda de mekanismer som finns i spel, i andra branscher. Det kan exempelvis handla om ett helt nytt användargränssnitt, nya verktyg, mer feedback direkt i applikationen eller skapa olika belöningar efter en viss prestation.

– Det kan även handla om att skapa bättre flöden i företagen och påverka skeenden på ett helt annat sätt säger Britta Haag.

I förstudien ska Findit och företagen undersöka på vilka områden som gamification kan vara lämpligt att använda och man ska även ta fram en prototyp, i form av ett program, som bygger på gamification på ett område.  

– Ytterligare en poäng med det här är att motivera ungdomar att söka sig till industrin. säger Britta Haag.