Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sandviken framstår alltmer som Sveriges främsta vätgasstad"

En tankstation för vätgas byggs i Sandviken. Det börjar röra på sig. Sandviken framstår alltmer som Sveriges främsta vätgasstad.

Att driva bilar med vätgas är en del av den omställning vi måste göra för att få bort koldioxidutsläppen från fossila bränslen. De fossila bränslena har skapat vår nuvarande välfärd men måste nu förpassas till historien, om vi ska lyckas hejda den globala uppvärmningen, som hotar våra barns och barnbarns framtid.

Lyckligtvis finns det ett förslag, som kan få fler vätgasinitiativ att blomstra. Det kommer ursprungligen från en snabbt växande klimatrörelse i USA, men sprider sig nu över världen. Citizens Climate Lobby föreslår att man inför en stadigt stigande koldioxidavgift på fossila bränslen, där hela intäkten från avgiften delas ut i lika delar till varje vuxen medborgare varje månad. Det skulle snabbt minska användningen av fossila bränslen, medan hållbar framställning och användning av vätgas i transportsektorn stimuleras.

Kul att Sandviken kan vara en föregångare i skapandet av vårt framtida samhälle med ren luft och tyst trafik. En föregångare som kan skapa optimism inför framtiden!

Matts Hjertqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare