Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken hoppas på vit månad för invånarna – lockar med alkoholfria drinken "Sviken i viken"

Nu vill Sandviken kommun tillsammans med NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet) i staden att oktober ska bli en alkoholfri månad för Sandvikenborna. Kommunen uppmärksammar därför kampanjen "Sober October". Bland annat kommer Sandvikenexklusiva alkoholfria drinkar säljas – som till exempel "Sviken i viken".

LÄS MER: Man i Sandviken åtalas för att ha smugglat sprit från Tyskland

Sandvikenborna uppmuntras nu till att hålla sig nyktra under oktober månad. "Slaggsten", "Stånghammarn" och "Mynta fräschen" blir andra exempel på alkoholfria drinkar som tas fram särskilt till Sober October-kampanjen. Drinkarna kommer att gå att hitta på Allstar, The Church, Charlys bar & Steakhouse och på Göransson Arena.

I ett pressmeddelande från Sandvikens kommun beskrivs tanken med "Sober October":

"Sober October handlar inte om att göra människor till nykterister eller skapa dåligt samvete genom moraliska pekpinnar. Det är första gången Sandvikens kommun är med i kampanjen och syftet är att skapa en diskussion kring hur och varför vi dricker och att reflektera över den rådande alkoholnormen"

BILDEXTRA: Så ser det ut inne i The Church

Allting går under devisen "Drick mindre, upptäck mer" och kommunen räknar upp fördelarna med att hålla sig nykter: Man kan "turista i sin egen stad" och upptäcka nya platser, man kan få mer pengar över och för den som är träningsintresserad finns det många kalorier att spara, konstaterar kommun vidare i pressmeddelandet.

FAKTA: Sober October

Sandvikens kommun blir nu ny huvudpartner för kampanjen som har sitt ursprung längre upp i Norrland. Tidigare är tidningen Norran, NBV, Skellefteå Kraft, Skellefteå kommun, Umeå kommun och Västerbottens-kuriren huvudpartners.

Det är fjärde året som kampanjen finns.

LÄS MER: Sandvikenbon Christian Andrén besegrade cancern – nu spelar han huvudrollen i höstens stora indiefilm