Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 230 i protest mot rekordhögt hyreskrav

/
  • Hyresgästföreningen överlämnar namnlistorna till Håkan Bengtsson, Sandvikenhus styrelseordförande.

Skrota kravet på rekordhöjd hyra i Sandviken. Det är budskapet i en namninsamling som Hyresgästföreningen genomfört. 1 230 personer har skrivit på protestlistorna.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat stormar det kring Sandvikenhus krav på en hyreshöjning med 4,8 procent inför nästa år.

– Risken är att Sandviken sätter svenskt hyresrekord om Sandvikenhus får som de vill. Det är helt orimligt att företaget utmärker sig i ett nationellt perspektiv med sitt stora hyreskrav. Bolagets ekonomi är under kontroll. Hyreskravet är allt för magstarkt, säger Mårten Gulin vid Hyresgästföreningen.

Under två veckor har Hyresgästföreningen samlat in 1230 namn i Sandviken. De som skrivit på kräver nu att Sandvikenhus drar tillbaks sitt hyreskrav på 4,8 procent och följer den nationella utveckling som varit i år med låga hyreshöjningar.

– Det är viktigt att vi nu tar den här striden och visar Sandvikenhus att vi inte tänker ge oss. Behövs det kan vi samla ihop lika många namn till, säger Bo-Inga Andersson, ordförande för Hyresgästföreningen i Sandviken.

Han har överlämnat namnlistorna till Håkan Bengtsson, Sandvikenhus styrelseordförande.

 

Mer läsning

Annons