Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

108 önskningar slår in i Sandviken

/
  • Får liknande tält. Så här såg det ut när Andreas Johnson rockade loss i festtältet i samband med Melodi­festival­veckan 2010. Vinterfesten firas i ett liknande tält på Jerntorget med plats för 700 personer.

Sandvikens 150-årsjubileum inleds med en fem dagar lång vinterfest på Jerntorget. Redan då uppfylls 108 av de totalt 1 201 inslagen på Sandvikenbornas önskelista, lovar arrangör­erna.

– Räkna med att det blir fest, säger projektledaren Kenneth Sjöholm.

Annons

Sandvikenbornas store favorit Tomas Ledin – suverän etta på önskelistan inför jubileumsfirandet – kommer inte till vinterfesten 31 januari–4 februari. Om han nu inte smyger in som hemlig gäst, det vill säga.

Annars river kommunens festfixare av en stor del av folket önskningar under de fem festdagar som följer direkt efter det att Sandvik smällt igång jubileumsåret med ett stort fyrverkeri.

Det blir ett festivaltält med plats för 700 personer på Jerntorget. Detta enligt det fjärde högst rankade önskemålet. Där blir det artister (nummer två på listan) och fest (nummer fem).

Bland de övriga 105 önskade inslagen som arrangörerna lovar matcha under vinterfesten finns ”fest hela jävla stan”, ”mycket jippon”, ”disco för årskurs åtta”, ”modevisning med snygga killar”, ”storbandsjazz”, ”stand up” och ”gör torget levande”.

– Det är fest som folk vill ha, konstaterar de gymnasiestuderande delprojektledarna Axel Wiman och Rebecca Rydeberg, som ägnat sig åt uppsökande verksamhet på skolor och andra ställen för att få ihop en så heltäckande önskelista som möjligt.

Jubileumstältet med scen, bar och restaurang är av samma typ som användes på Jerntorget i samband med Melodifestivalen 2010.

– Det blev väldigt lyckat då med mycket glitter, glamour och firande. Något som folk nu vill ha mer av, säger informationschefen Odd Westby.

Men det blir också plats för lite djupare inslag som exempelvis ett lunchseminarium med SMT-chefen Jonas Gustavsson som berättar om Sandviks framtidsstrategier för Sandviken efter de 150 åren som företag och samhälle nu levt i ödesgemenskap.

Mer läsning

Annons