Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18 000 biljetter hittills sålda till bandyfinalen

/
  • säljer matchbiljetter. Restaurang Oden Bistro är det enda stället i Sandviken där det har gått att köpa biljetter direkt över disk. Intresset för att göra det har varit ganska stort. Andreas Müller före detta målvakt i Saik, är delägare i restaurangen.

Till bandyfinalen på söndag i Uppsala mellan Saik och Bollnäs hade det på fredagseftermiddagen sålts lite mer än 18 000 biljetter. Saiks supporterklubb och Saik kommer att ha tolv bussar som går till finalen.

Annons

Supporterklubben Sandviken Supporters kommer att ha fyra pubbussar som avgår på morgonen och dit har 185 platser bokats.

Strax före lunch kommer tre bussar att gå direkt till Uppsala. Biljetterna såldes i Folkets Hus och bokningen stängde klockan tre på fredagseftermiddagen. Saik kommer att åka dit med fem sponsorbussar.

Många tar egen bil

– Jag hade hoppats på att vi skulle ha fler bussar. Vi brukar fylla mellan 15 till 20 bussar. Men det viktigaste är att det blir mycket folk på läktarna och jag tror att det är många som tar egen bil dit, säger Tobias Larsson, vice ordförande i supporterklubben.

Företaget Destination Uppsala AB genomför evenemanget och Charlotte Skott är marknadsgeneral.

– Vi har sålt lite mer än 18 000 biljetter och lite fler har sålts till Bollnäs sektioner än till Sandvikens. Och vi tror att vi kommer att nå runt 20 000 arenabesökare på söndag, säger hon.

Förra årets final mellan Bollnäs och Hammarby slog besöksrekord med 25 570 sålda biljetter och då var det fullsatt. I år kan läktarna ta emot 27 000.

– Klart att vi alltid vill slå rekord. Men Sandviken har inte ett lika stort upptagningsområde som Hammarby, säger Charlotte Skott.

Direktförsäljning på Oden

Restaurang Bistro Oden är det enda stället i Sandviken där det har gått att köpa biljetter direkt över disk, den övriga biljettförsäljningen har skett över nätet. Niklas Ulander på Destination Uppsala AB var under onsdagen och på torsdagskvällen och sålde biljetter på Bistro Oden. Andreas Müller är delägare i restaurangen och ville hjälpa sin kompis Niklas med försäljningen.

– Jag tycker att det är bra om det finns något mer ställe där det går att köpa biljetter än på nätet, och intresset har varit ganska stort, säger han.

Mer läsning

Annons