Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring åtalas för mordförsöket

Den 21-åriga kvinnan åtalas för mordförsök eller grov misshandel. Hennes våldtäktsanmälan mot mannen hon slog och knivhögg har lagts ned.

– Jag kan inte bevisa någon våldtäkt, och då går det inte att åtala, säger åklagaren Christer Sammens.

Annons

Polisen larmades 23 mars till "ett blodbad" i en trappuppgång på Baldersplan i Sandviken. Där fanns en 35-åring med ett djupt knivsår i ena armen. Han berättade att en kvinna som bodde tillfälligt hos honom hade slagit honom i huvudet med en slägga, och sedan knivhuggit honom, när han låg och sov i sin säng.

Kvinnan fanns kvar i lägenheten och greps. Hon medger misshandeln och motiverar den med att hon var mycket arg på 35-åringen. Ilskan grundar hon på att hon ett dygn tidigare fick ett piller av 35-åringen så att hon somnade. Under tiden hade han sex med henne.

Men ilskan som utlöste överfallet var att hennes mobiltelefon och kamera var borta när hon vaknade. Hon anklagade 35-åringen som sa att en annan gäst tagit dem med sig. Kvinnan trodde inte på henne, och när han vägrade att svara och låtsades sova tog hon en slägghammare från hatthyllan och sin egen morakniv och gav sig på honom.

Mer läsning

Annons