Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åringar ersätter legenden

/
  • LÄMNAR ÖVER. Inge Lindgren lämnar över nycklarna till två 21-åringar när han nu lämnar Gysinge Wärdshus efter 34 år.

Det blir ett riktigt generationsskifte när Inge Lindgren lämnar Gysinge Wärdshus efter 34 år som krögare och hotellägare. Den snart 65-årige Gysingelegenden ersätts av 21-åringarna Miranda Östblom och Rickard Forsling.
– Vem vet. Går det bra blir kanske vi också stannar i 34 år, skrattar Rickard.

Annons

Bara formaliteter återstår innan nybildade aktiebolaget Forsling och Östblom Hotell AB tar över verksamheten vid Gysinge Wärdshus efter Inge Lindgren.

Bakom bolaget står ungdomarna Rickard Forsling från Gävle, nyss fyllda 21 år, och Miranda Östblom från Hedesunda, som fyller 21 senare i år.

Båda kommer från företagarfamiljer och har utbildning och erfarenheter från restaurangbranschen.

– Det blir riktigt spännande att få ta över i Gysinge. Det känns som att det finns stora utvecklingsmöjligheter nu när det kommit en ny fastighetsägare som satsar hårt, säger Rickard Forsling.

Tipset om att det unga paret borde ta över det klassiska värdshuset kom från Mirandas mamma, själv verksam som egen företagare inom Gysinge Bruk.

– Hon frågade på skoj om inte vi var intresserade av att ta över. Då började vi fundera litegrann och efter att ha pratat med Inge Lindgren kände vi att det här var någonting att satsa på.

– Ha, ha. Det vet man aldrig. Går det bra är det inte omöjligt. I så fall kanske vi gör som Inge och satsar på några fler hotell vid sidan av, säger Rickard Forsling.

Inge Lindgren, som stannat kvar på övertid för att hålla igång anläggningen tills ersättaren kommit på plats, ser nu fram emot att få lämna ifrån sig nycklarna.

– Det ska bli skönt att få dra sig tillbaka och lämna över till unga, ambitiösa människor. Det känns som rätt steg i utvecklingen, säger han.

Delen av Gysinge Bruk där värdshuset ingår är just nu uthyrt av Sandvikens kommun till Ulf Berghäll. På måndag blir Berghäll formell ägare då kommunfullmäktige väntas godkänna en affär där Berghäll köper fastigheterna av kommunen för 3,6 miljoner.

Annons