Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27 hartackat jatill avtals-pension

Ett 40-tal anställda inom kunskapsförvaltningen fick tidigare ett erbjudande om ett förmånligt pensionsavtal om dom släpper sina tjänster så att yngre anställda som varslats kan räddas undan uppsägning. Nu har 27 av dem tackat ja till erbjudandet.

Annons

– Det känns jätteroligt att så många har svarat än så länge och att vi kan satsa på de yngre, säger Margith Lind, Lärarförbundets ordförande.

Arbetarbladet skrev tidigare om de hundratal som varslats om uppsägning vid skolor och förskolor i sandviken. Sandviken kommun meddelade då att de var beredda att använda både avtalspension och avgångsvederlag för att behålla dessa. Men det erbjudande som då gick ut till ett 40-tal 63-åringar och 64-åringar gällde dock bara inom kunskapsförvaltningen. Nu har 27 av dessa tackat ja till en särskild avtalspension som innebär att de få behålla cirka 70 procent av lönen fram till pensionsdagen. Därefter garanteras de nästan samma pension som om de hade slutat vid 65.

Ännu har inte svaren kommit in från de intresseanmälningar från personer som varit anställda i minst tio år och som är beredda att sluta friviligt mot ett avgångsvederlag på upp till åtta månadslöner. Det kommer först 31 augusti. Så beskedet om hur många som måste sluta och hur många som kan stanna kvar är fortfarande inte säkert.

– Det som händer nu är att vi kommer informera dem som är berörda om varslet och de som har tackat ja till erbjudandena på en informationsträff 4 augusti. Det är för tidigt att säga hur det blir nu, säger Ingegerd Johansson vid personalkontoret.

Mer läsning

Annons