Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 elever har satt färg på fula och skitiga rum på Murgår´n

/
  • Johanna Karlsson i den blå luvtröjan till vänster är en av skaparna till bokstavskonstverket på väggen i klassrummet.
  • Wilma Sörlien visar grupprummet som målades om. Temat var lila och några tänkvärda citat återfanns också på väggarna.
  • Alva Hörnfeldt målade myrorna som är ute på en långpromenad.
  • Efter ommålning. Johanna Karlsson i den blå luvtröjan till vänster är en av skaparna till bokstavskonstverket på väggen i klassrummet. ”Vi ville ha mycket färg eftersom väggarna blev vita och alfabetet har ju med skolan att göra förklarar hon”. Längst bak står Elina Hedman som ägnade sig åt att göra om biljardrummet och den vita tröjan sitter Wilma Sörlien som gjorde om grupprummet.
  • Johanna Karlsson, i den blå huvtröjan framför biljardbollen, tittar när Alva Hörnfeldt spelar biljard i det nya rummet som tidigare var ordentligt sunkigt med trasiga grejer som hängde från taket och väggar som var fulla med hål.
  • Johanna Karlsson i det nya biljardrummet som fått sig en uppfräschning. Tidigare var sällskapsrummet ordentligt sunkigt med trasiga grejer som hängde från taket och väggar som var fulla med hål.
  • Wilma Sörlien visar grupprummet som målades om. Temat var lila och några tänkvärda citat återfanns också på väggarna.
  • Före. Grupprummets tak och väggar var dåligt målade innan uppfräschningen.
  • Före. Biljardrummet innan renoveringen. Då var både tak och väggar trasiga och nu har eleverna ett fint och trevligt sällskapsrum.
  • Före. Klassrummet som fick vita väggar i stället för den orange färgen som var innan.

Ett skräpigt grupprum, det gamla vandaliserade biljardrummet och ett slitet klassrum har fått en ordentlig uppfräschning. 30 elever på Murgårdsskolan har ägnat en vecka åt att måla, dekorera, förnya, inreda och spackla.

Annons

På en vecka hann 30 elever renovera ett klassrum, ett grupprum och det gamla biljardrummet som helt hade förfallit.

– Det var inte fint innan, det var fult och skitigt, och väggarna var trasiga, berättar åttondeklassaren Elina Hedman.

I klassrummet målades de orange väggarna vita och eleverna spacklade och täckte för hål och bucklor i väggen.

Färgglada gardiner

Gardinerna är nu färgglada och på väggen finns ett konstverk med färgglada bokstäver som Johanna Karlsson tillsammans med två elever gjorde.

– Vi tänkte på skolan och då kom vi att tänka på bokstäver, och eftersom väggarna blev vita ville vi ha massor av färg, förklarar Johanna valet av konstverk.

Grupprummet blev som nytt med det lila temat och flera fina detaljer. Två lila träd med ugglor, rosa änglar och några svartmyror är målade på väggarna.

– Myrorna vandrar ju långt och skolan känns som en lång vandring, förklarar Alva Hörnfeldt som målade myrorna bakom katedern.

Målade med fingrarna

I källaren har biljardrummet fått ny skepnad som (förstås) går i biljardtecknet. Elina Hedman målade elden som flammar från biljardbollen med fingrarna.

– Vi smetade ut med fingrarna för att det skulle se flammigt ut, säger hon och berättar att hon fick en del träningsvärk efter att ha rollat väggarna.

Mer läsning

Annons