Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31-åringen åtalas för grov misshandel

När åklagaren på fredagen väckte åtal mot den 31-årige Sandvikenbon som varit internationellt efterlyst beskriver han en mycket rå och långvarig misshandel. En man misshandlades svårt och knuffades ner i Kanalen.

Annons

Misshandeln ägde rum i Sandviken sommaren 2008. En man har redan dömts till fängelse. Den andre, 31-åringen, har varit internationellt efterlyst i ett år, men kom hem först i januari sedan polisen satt upp honom på den så kallade Ikaroslistan.

Vid häktningsförhandlingen hävdade han att han inte känt till att han varit efterlyst. Han medgav att han deltagit i misshandeln.

När åtalet mot honom nu kommer visar det sig att åklagaren anser att det var en mycket grov misshandel. 31-åringen och hans kamrat drog av en man från hans cykel och slog och sparkade honom under ett utdraget händelseförlopp. Misshandeln ska ha varit en hämnd för en händelse många år tillbaka i tiden.

Till sista hamnade offret i Kanalen och fick fler slag när han försökte ta sig upp. Han kom upp, försökte fly, men hans upp av de båda andra. Den åtalade 31-åringen ska då ha sparkat och slagit honom i huvudet.

Åklagaren har flera personer som vittnen på att misshandeln gick till på det sättet.

Mer läsning

Annons