Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32 får lämna SMC

Nu offentliggör Sandvik även resultatet av förhandlingarna på affärsområdet SMC. Utav de 70 tjänstemän som varslades får 32 personer lämna koncernen.

Annons

Det var på SMC, Sandvik Mining and Construction, som den största andelen tjänstemän varslades om uppsägning, nästan var tredje av affärsområdets 230 anställda i Sandviken. Men resultatet av förhandlingarna med facket är att enbart sju personer sägs upp.

– Nöjd är man aldrig när människor måste sluta, men vi har följt Las och det har varit ett bra verktyg, säger Unionens Stefan Wiborgh.

Sammanlagt är det alltså 32 personer på SMC som lämnar Sandvikkoncernen, flertalet genom frivilliga avgångslösningar. Fyra personer går i ordinär pension, medan 21 har tackat ja till olika erbjudanden.

13 anställda omplaceras till andra delar av koncernen. Det innebär att totalt 45 personer berörs av förändringarna.

– När vi lägger ett varsel måste vi ta i för att slippa komma tillbaka och varsla ännu fler, jag har ingen annan kommentar till antalet som berörs mer än att det är vanligt att det oftast blir färre i slutändan, säger informationschefen Anders Wallin.

Neddragningen på SMC är en följd av att affärsområdet delas upp och att de nya huvudkontoren placeras i Amsterdam respektive Stockholm.

En del av affärsområdets anställda kommer också att flytta med till storstäderna, hur många har Sandviks informationschef, Anders Wallin, ingen siffra på i dagsläget.

– Den flytten kommer ske gradvis, men med början redan nu.

Mer läsning

Annons