Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

41-åringen åtalas för flera fall av olaga hot

En 41-årig man åtalas nu för flera fall av olaga hot, överträdelse av besöksförbud samt skadegörelse.

Mannen är ”Annas” exsambo – den misshandlade kvinnan som Arbetarbladet skrev om tidigare i veckan.

Han greps misstänkt för mordbrand i en sommarstuga i Järbo, ett brott som inte gick att styrka.

Annons

Arbetarbladet berättade i måndags om ”Anna” som lever i skräck för sin förre sambo som både hjärntvättade och misshandlade henne. Nu åtalas den 41-årige mannen för ett par fall av olaga hot, skadegörelse och överträdelse av besöksförbud.

Mannen greps efter att en sommarstuga i Järbo brunnit ned, han misstänktes då för mordbrand eftersom han tidigare hotat att bränna ned stugan. Nu när åtal väcks misstänks han inte längre för branden – även om den fortfarande tros vara anlagd.

– Omständigheterna kanske talar för att han är gärningsmannen, han har ju hotat att bränna ned stugan. Men den tekniska utredningen binder honom inte till platsen så förundersökningen är nedlagd, säger assistentåklagare Joakim Johansson.

Det var i september som stugan i Järbo brann. Redan i april ska 41-åringen ha hotat stugägarens son, en barndomsvän till 41-åringen som hjälpt ”Anna” med ett flyttlass, att döda eller skada honom och medlemmar ur hans familj samt bränna ned hans lägenhet och familjens sommarstuga.

I september trappade 41-åringen upp bråket. Han skar sönder barndomsvännens bildäck utanför lägenheten i Sandviken och hotade vännens syster till livet. I samma veva brann familjens sommarstuga ned och 41-åringen greps.

Förutom olaga hot och skadegörelse åtalas 41-åringen för överträdelse av besöksförbud. Mannen har kontaktat sin före detta sambo ”Anna”, som har skyddad identitet, via mobiltelefon ett flertal gånger. Han ska även ha skickat ett sms där han uppmanar ”Anna” att ställa fram hans och barnens ägodelar så att han kan hämta dem. Bekräftar hon inte ska han dyka upp oannonserad.

Även ”Annas” föräldrar ska ha utsatts för 41-åringens vrede då han hotat att tända eld på deras hus. Pappan uppger i förhör att mannen hotar dem eftersom de hjälper sin dotter och sina barnbarn och att familjen tar hotet på största allvar.

41-åringen förnekar samtliga brott, men erkänner att han kontaktat ”Anna”. Assistentåklagare Joakim Johansson tror på en fällande dom.

– Jag tycker att det finns tillräckliga bevis för det, säger han.

Annons